Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πετρέλαιο θέρμανσης ακριβότερο κατά 13% λόγω φόρων

Πετρέλαιο θέρμανσης ακριβότερο κατά 13% λόγω φόρων
Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων: Μόνο με πάταξη του λαθρεμπορίου θα αυξηθούν τα δημόσια έσδοδα από τα καύσιμα. 
Στα 0,95 ευρώ ανά λίτρο αναμένεται να διαμορφωθεί η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης κατά την έναρξη της διάθεσης του στην αγορά στις 15 Οκτωβρίου 2016. 
Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων, (ΠΟΠΕΚ) η τιμή διάθεσης, που διαμορφώνεται με βάση τις διεθνείς τιμές του αργού (ΒΡΕΝΤ) και της συναλλαγματικής ισοτιμίας ευρώ – δολαρίου, την αύξηση του Ε.Φ.Κ από 230 σε 280 το χιλιόλιτρο, και την αύξηση του Φ.Π.Α από 23 σε 24%, θα κυμανθεί γύρω στα 0,95 ευρώ ανά λίτρο.   
Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση της η ΠΟΠΕΚ, δυστυχώς για άλλη μία χρονιά καλούνται οι οικονομικά εξαθλιωμένοι καταναλωτές, να βάλουν βαθειά το χέρι στη άδεια τσέπη τους για να ζεσταθούν, αφού θα πληρώσουν ακριβότερα φέτος κατά 13% περίπου από την αντίστοιχη περσινή περίοδο, που ξεκίνησε με την μέση τιμή στα 0,838 ευρώ το λίτρο και κατά 25% ακριβότερο από το τέλος της χειμερινής περιόδου που έκλεισε με μέση τιμή στα 0,764 ευρώ το λίτρο.
Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, παρά τις αυξήσεις των φόρων στα καύσιμα, τα δημόσια έσοδα δεν αυξάνονται, αφού η οποιαδήποτε αύξηση των φόρων εξαφανίζεται από την μείωση της ετήσιας κατανάλωσης. Η μόνη λύση για την αύξηση των δημοσίων εσόδων από την διακίνηση πετρελαιοειδών προϊόντων, σύμφωνα με τους πρατηριούχους, είναι ο έλεγχος και η πάταξη της παράνομης διακίνησης σε όλα τα στάδια της εφοδιαστικής αλυσίδας. 
Η ΠΟΠΕΚ καλεί την κυβέρνηση "να τολμήσει" εφαρμόζοντας, με αυστηρό χρονοδιάγραμμα όλες τις εκκρεμούσες νομοθετικές διατάξεις για τον απόλυτο έλεγχο, της διακίνηση των πετρελαιοειδών και ενεργειακών προϊόντων, σε όλα τα στάδια διακίνησης, και όχι μόνον στα πρατήρια. 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης