Ενέργεια

ΕΔΑ ΘΕΣΣ: Σχεδιασμός για επέκταση του δικτύου σε ακόμη 61.000 νοικοκυριά

ΕΔΑ ΘΕΣΣ: Σχεδιασμός για επέκταση του δικτύου σε ακόμη 61.000 νοικοκυριά
Φέτος επενδύονται 20 εκατομμύρια ευρώ για την επέκταση του δικτύου σε νέες περιοχές
Εγκαινιάστηκε σήμερα το περίπτερο της Εταιρείας Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης-Θεσσαλίας (ΕΔΑ ΘΕΣΣ) στην 82η ΔΕΘ, παρουσία του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργου Σταθάκη και του αναπληρωτή υπουργού, Σωκράτη Φάμελλου.
«Είμαστε εδώ για να δώσουμε το μήνυμα ότι πρέπει να συνεχίσουμε με μεγαλύτερη προσπάθεια τη βελτίωση του ρυθμιστικού πλαισίου και να ανταποκριθούμε στις μεγάλες δεσμεύσεις που έχει η χώρα, αλλά και στη δέσμευσή μας να γίνει το σύστημα προσιτό στο κοινό και τους καταναλωτές» τόνισε στον χαιρετισμό του ο κ. Σταθάκης.
Από την πλευρά του, ο κ. Φάμελλος αναφέρθηκε στις επεκτάσεις που γίνονται στο δίκτυο φυσικού αερίου, κάνοντας λόγο για ισχυρή επενδυτική δραστηριότητα.

Επέκταση του δικτύου

Για τον επενδυτικό σχεδιασμό της ΕΔΑ ΘΕΣΣ το επόμενο διάστημα μίλησε ο γενικός διευθυντής της Εταιρείας, Λεωνίδας Μπακούρας.
Σε αυτό το πλαίσιο, όπως σημείωσε, φέτος επενδύονται 20 εκατ. ευρώ για την επέκταση του δικτύου σε νέες περιοχές, ενώ μελλοντικά θα επενδυθούν 91 εκατ. ευρώ για να γίνουν άλλα 485 χλμ. δικτύου διανομής.
Ο κ. Μπακούρας πρόσθεσε ότι τα επόμενα χρόνια αναμένεται να συνδεθούν ακόμη 61.000 νοικοκυριά με το δίκτυο φυσικού αερίου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης