Ενέργεια

Ισχυρή παρουσία στη ΔΕΘ από τους κινεζικούς ενεργειακούς κολοσσούς CMEC και Shenhua Group

Ισχυρή παρουσία στη ΔΕΘ από τους κινεζικούς ενεργειακούς κολοσσούς CMEC και Shenhua Group
Ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος του Shenhua Group, Shumin Wang, επισήμανε ότι οι ελληνικές λιγνιτικές μονάδες, έχουν πολλές ομοιότητες με τις μονάδες της Shenhua
Με δύο ενεργειακούς κολοσούς -Shenhua Group και CMEC- έδωσε χθες το "παρών" η κινεζική ενεργειακή βιομηχανία στο συνέδριο που διοργάνωσε η ΔΕΗ στο πλαίσιο της 82ης ΔΕΘ, με θέμα «Investment Opportunities in Southeastern Europe».
Ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος του Shenhua Group, κ. Shumin Wang, ο οποίος μάλιστα επισκέφθηκε χθες λιγνιτική μονάδα της ΔΕΗ, αναφέρθηκε στην ανάπτυξη τεχνολογιών για τη δραστική μείωση των ρύπων, αλλά και την παράλληλη στροφή του Ομίλου στην παραγωγή ενέργειας από φυσικό αέριο και Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.
Στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής στροφής που κάνει ο Όμιλος, ο κ. Wang επισήμανε ότι οι ελληνικές λιγνιτικές μονάδες, έχουν πολλές ομοιότητες με τις μονάδες της Shenhua.
Ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Shenhua Group, ερωτηθείς σχετικά, απάντησε ότι η εταιρεία βρίσκεται σε συζήτηση με τη ΔΕΗ, προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο συνεργασίας σε project για την εξοικονόμηση ενέργειας από λιγνίτη, ενώ συζητήσεις γίνονται και με την Κύπρο. "Ολα είναι υπό συζήτηση ακόμη" συμπλήρωσε.
Κατά την ομιλία του στο συνέδριο, ο Meng Zhang, από τη Διεύθυνση Ανάπτυξης του κινεζικού ομίλου CMEC, που έχει υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με τη ΔΕΗ, επισήμανε ότι η εταιρεία του «κινείται προς τα εμπρός στη συνεργασία της με τη ΔΕΗ», ενώ πρόσθεσε ότι το πλαίσιο του σχεδίου για τον Νέο Δρόμο του Μεταξιού, βλέπει την αγορά της νοτιοανατολικής Ευρώπης ως πολλά υποσχόμενη και για τον τομέα της ενέργειας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης