Ενέργεια

Οι εισαγωγές πετρελαίου της Βόρειας Κορέας - Η Κίνα ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος

Οι εισαγωγές πετρελαίου της Βόρειας Κορέας - Η Κίνα ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος
Η Βόρεια Κορέα εισήγαγε το 2016 από την Κίνα πετρελαϊκά προϊόντα αξίας 115 εκατομμυρίων δολαρίων
Η απαγόρευση των εισαγωγών πετρελαίου στη Βόρεια Κορέα θα ήταν καταστροφική για την χώρα και το καθεστώς αλλά το μεγάλο στοίχημα σύμφωνα με τους αναλυτές είναι να πεισθεί, η Κίνα η οποία είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της χώρας.
Η Υπηρεσία Πληροφόρησης για την Ενέργεια (EIA) των Ηνωμένων Πολιτειών εκτιμά πως η Βόρεια Κορέα εισάγει περίπου 10.000 βαρέλια πετρελαίου την ημέρα. Το μεγαλύτερο μέρος προέρχεται από την Κίνα και τροφοδοτεί το μοναδικό διυλιστήριο της χώρας, το χημικό εργοστάσιο Πονγκχούα.
Με την τιμή του βαρελιού πετρελαίου να προσεγγίζει τα 50 δολάρια, αυτό σημαίνει περίπου 180 εκατομμύρια δολάρια τον χρόνο.
Η Βόρεια Κορέα σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ διαθέτει ελάχιστα πετρελαϊκά αποθέματα και εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό από τις εισαγωγές.
Η Κίνα είναι ο πρώτος εμπορικός εταίρος της καθώς αντιπροσωπεύει το 90% του εξωτερικού εμπορίου της.
Η Βόρεια Κορέα εισήγαγε το 2016 από την Κίνα πετρελαϊκά προϊόντα αξίας 115 εκατομμυρίων δολαρίων μεταξύ των οποίων βενζίνη και καύσιμα για τα αεροσκάφη, σύμφωνα με στοιχεία του Διεθνούς Κέντρου Εμπορίου (ITC), οργανισμού που ανήκει στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου και τον ΟΗΕ.
Οι εισαγωγές διυλισμένων προϊόντων από τη Ρωσία ανέρχονται περίπου στο 1,7 εκατομμύριο δολάρια.
Η απαγόρευση των εισαγωγών θα ήταν καταστροφική για τους Βορειοκορεάτες, εκτιμά σε έκθεσή του το ινστιτούτο Nautilus, αμερικανικό γραφείο έρευνας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης