Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Η Aramco αυξάνει τις τιμές του πετρελαίου στην Ασία σε ένδειξη αυξημένης ζήτησης

Η Aramco αυξάνει τις τιμές του πετρελαίου στην Ασία σε ένδειξη αυξημένης ζήτησης
Ο μεγαλύτερος εξαγωγέας αργού στον κόσμο βλέπει ενίσχυση της ζήτησης στη μεγαλύτερη αγορά του
Η Σαουδική Αραβία αύξησε την τιμολόγηση του πετρελαίου για τις πωλήσεις του Οκτωβρίου στην Ασία, αναπροσαρμόζοντας και τις ποιότητες ελαφρού αργού για δεύτερο συνεχή μήνα, σε μια ένδειξη ότι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας αργού στον κόσμο βλέπει ενίσχυση της ζήτησης στη μεγαλύτερη αγορά του.
Η κρατική Saudi Arabian Oil Co., γνωστή ως Saudi Aramco, ανακοίνωσε τη Δευτέρα 4/9  ότι προχώρησε σε αύξηση της επίσημης τιμολόγησης του ελαφρού αργού στην Ασία κατά 55 σεντς το βαρέλι,  περίπου 30 σεντς περισσότερο από το περιφερειακό σημείο αναφοράς,  σύμφωνα με το Bloomberg.
"Η αύξηση είναι ενδεικτική της δύναμης στην ασιατική αγορά", δήλωσε ο κ. Robin Mills, διευθύνων σύμβουλος της Qamar Energy στο Ντουμπάι.
Ο αντίκτυπος της καταιγίδας Harvey στον Κόλπο του Μεξικού, ο οποίος μείωσε την παραγωγή των διυλιστηρια στις ΗΠΑ και οδήγησε σε αύξηση των τιμών της βενζίνης, θα μπορούσε επίσης να οδηγήσει σε μεγαλύτερα από τα αναμενόμενα κέρδη στην Ασία. Η πιθανή ζήτηση των ΗΠΑ για εισαγόμενα καύσιμα θα μπορούσε να ενισχύσει τα κέρδη διύλισης στην Ασία, ανέφερε.
Ο μεγαλύτερος παραγωγός του ΟΠΕΚ μειώνει τις αποστολές στο πλαίσιο της δέσμευσής του να περιορίσει την παραγωγή, προκειμένου να συρρικνωθεί η  παγκόσμιο υπερπροσφορά.
Η Aramco περικόπτει τις πωλήσεις στην Ασία για τον Σεπτέμβριο. Επιπλέον θα περιορίσει τις πωλήσεις του αραβικού ελαφρού αργού μέχρι τον Οκτώβριο.
Ο δείκτης αναφοράς Brent έχει υποχωρήσει περίπου 8% φέτος ένδειξη ότι η παγκόσμια προσφορά εξακολουθεί να υπερκαλύπτει τη ζήτηση, μειώνοντας την αισιοδοξία ότι οι περικοπές από τον Οργανισμό Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών και ανεξάρτητους παραγωγούς μπορούν να ενισχύσουν την αγορά.
Η Ρωσία αναμένεται να υποστηρίξει περαιτέρω παράταση της συμφωνίας, κρίνοντας ότι συνέβαλε στη σταθεροποίηση της αγοράς, δήλωσε ο Arkady Dvorkovich,, αναπληρωτής πρωθυπουργός της χώρας, σε συνέντευξή του στο Bloomberg TV.
 Είναι ακόμα πολύ νωρίς για να πάρουμε μια οριστική απόφαση για την παράταση των περικοπών, οι οποίες διαρκούν μέχρι το Μάρτιο του 2018, είπε.

 
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης