Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Κώδικα για την προμήθεια φυσικού αερίου ετοιμάζει η ΡΑΕ ενόψει της πλήρους απελευθέρωσης της αγοράς

Κώδικα για την προμήθεια φυσικού αερίου ετοιμάζει η ΡΑΕ ενόψει της πλήρους απελευθέρωσης της αγοράς
Η εκπόνηση του έργου έχει ανατεθεί στη δικηγορική εταιρία Πανάγος – Γκουζούλης και Συνεργάτες
Η αγορά φυσικού αερίου προβλέπεται να απελευθερωθεί πλήρως από την 1η Ιανουαρίου του 2018 γεγονός που σημαίνει ότι το σύνολο των καταναλωτών θα έχει τη δυνατότητα επιλογής προμηθευτή.
Εν όψει αυτής της αλλαγής όλες οι μεγάλες ενεργειακές εταιρίες προετοιμάζονται προκειμένου να αναπτύξουν δραστηριότητα τόσο στην αγορά του ηλεκτρισμού όσο και στην αγορά του φυσικού αερίου προσφέροντας κοινά ενεργειακά πακέτα στους καταναλωτές.
Για να λειτουργήσει η αγορά απαιτείται το κατάλληλο θεσμικό πλαίσιο και εν όψει αυτού η ΡΑΕ ανέθεσε πρόσφατα την εκπόνηση Σχεδίου Κώδικα Προμήθειας Φυσικού Αερίου σε Επιλέγοντες Πελάτες.
Η εκπόνηση του Κώδικα που θα είναι αντίστοιχος με τον Κώδικα Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας ανατέθηκε στη δικηγορική εταιρία Πανάγος – Γκουζούλης και Συνεργάτες, ενώ η ΡΑΕ συνέστησε τριμελή επιτροπή παρακολούθησης του έργου.
Πρέπει να σημειωθεί ότι ήδη έχει υπάρξει προεργασία από την Αρχή στο πλαίσιο προετοιμασίας σχεδίου Κώδικα Προμήθειας Φυσικού Αερίου, ενώ η διαμόρφωση του θεσμικού πλαισίου αποτελεί Μνημονιακή υποχρέωση της χώρας ώστε να υπάρξει ουσιαστική ενεργοποίηση του δικαιώματος επιλογής προμηθευτή φυσικού αερίου από το σύνολο των επιλεγόντων πελατών στη χώρα από την 1η Ιανουαρίου 2018.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης