Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Η Audi βάζει ηλιακές κυψέλες στην οροφή των ηλεκτρικών αυτοκινήτων

tags :
Η Audi βάζει ηλιακές κυψέλες στην οροφή των ηλεκτρικών αυτοκινήτων
Λεπτές, εύκαμπτες ηλιακές κυψέλες θα καλύψουν την γυάλινη οροφή των οχημάτων με στόχο την παραγωγή ενέργειας
Η Audi πρόκειται να συνεργαστεί με θυγατρική της κινεζικής επιχείρησης ηλιακών κυττάρων Hanergy με στόχο την παραγωγή ηλιακής ενέργειας για την ενίσχυση της γκάμας των ηλεκτρικών οχημάτων.
Σε ανακοίνωσή της  την Τετάρτη, σύμφωνα με το CNBC, η Audi ανέφερε ότι «το πρώτο βήμα» της συνεργασίας θα είναι η ενσωμάτωση λεπτών ηλιακών κυψελών της Alta Devices σε πανοραμική γυάλινη οροφή. Η Audi πρόσθεσε ότι στο μέλλον σχεδόν όλη η οροφή θα καλύπτεται από ηλιακά κύτταρα.
Η ιδέα είναι ότι η παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια θα "ρέει" στο ηλεκτρικό σύστημα του αυτοκινήτου, βοηθώντας να τροφοδοτήσει τους θερμαντήρες καθισμάτων ή το σύστημα κλιματισμού.
Αυτό θα αποφέρει κέρδος απόδοσης που θα επηρεάσει θετικά την εμβέλεια του οχήματος, δήλωσε ο Audi.
"Η γκάμα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο για τους πελάτες μας", επεσήμανε ο Bernd Martens, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Audi. "Μαζί με την Hanergy, σχεδιάζουμε να εγκαταστήσουμε καινοτόμο ηλιακή τεχνολογία στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μας που θα επεκτείνουν την εμβέλειά τους και θα είναι επίσης βιώσιμα", πρόσθεσε.
Η Audi τόνισε  ότι, στο μέλλον, η ηλιακή ενέργεια θα μπορούσε να φορτίσει απευθείας την μπαταρία έλξης ενός αυτοκινήτου. "Αυτό θα ήταν ένα ορόσημο στην πορεία προς την επίτευξη βιώσιμης κινητικότητας χωρίς εκπομπές", συμπλήρωσε ο Martens.
Η ηλιακή ενέργεια θα παράγεται από λεπτά, εύκαμπτα ηλιακά κύτταρα με απόδοση άνω του 25%. Η Audi είπε ότι τα κύτταρα έχουν καλή απόδοση σε υψηλή θερμοκρασία και χαμηλό φωτισμό.
Η ιδέα της χρήσης ηλιακών κυττάρων στα αυτοκίνητα δεν είναι καινούργια.
Το 2014, η Ford ανακοίνωσε το όχημά της C-Max Solar Energi Concept, ενώ αργότερα φέτος η World Solar Challenge ανέφερε ότι θα δούμε ομάδες από όλο τον κόσμο να τρέχουν ηλιακά αυτοκίνητα για 3.000 χιλιόμετρα σε όλη την Αυστραλία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης