Τελευταία Νέα
Ενέργεια

ΗΠΑ: Νέο deal στην αγορά ηλιακής ενέργειας - Συγχωνεύονται Solar Spectrum και Horizon

ΗΠΑ: Νέο deal στην αγορά ηλιακής ενέργειας - Συγχωνεύονται Solar Spectrum και Horizon
Η συμφωνία έρχεται μετά από πτωχεύσεις και εν μέσω ενδεχόμενης συρρίκνωσης της αγοράς
Η Solar Spectrum, εταιρεία καθαρής ενέργειας που υποστηρίζεται από την εταιρεία ιδιωτικών κεφαλαίων Northern Pacific Group, εξαγόρασε τον οικιακό πάροχο συστημάτων Horizon Solar Power.
Κάτω από το εμπορικό σήμα της Sungevity, η ηλιακή εταιρεία που εδρεύει στο Όουκλαντ, της Καλιφόρνιας, υπέβαλε πτώχευση τον Μάρτιο.
Η Solar Spectrum τον Απρίλιο αγόρασε περιουσιακά στοιχεία από την Sungevity.
Η συγχώνευση έρχεται μέσα σε έναν ταραχώδη χρόνο για την ηλιακή βιομηχανία.
 Η Sungevity συγκαταλέγεται μεταξύ αρκετών εταιρειών που έχουν πτωχεύσει.
 Η ηλιακή βιομηχανία ενδέχεται να συρρικνωθεί σε εθνικό επίπεδο για πρώτη φορά σε 16 χρόνια, σύμφωνα με το Bloomberg New Energy Finance, αντανακλώντας τη μετατόπιση των στρατηγικών πωλήσεων και την αυξανόμενη πίεση στις επιχειρήσεις κοινής ωφελείας για την προσαρμογή των κινήτρων.
"Αυτό είναι ένα ασυνήθιστο και ευκαιριακό παιχνίδι", δήλωσε ο Hugh Bromley, αναλυτής του Bloomberg New Energy Finance. "Πολλά από τα «ηλιακά θύματα» τα τελευταία δύο χρόνια έχουν εκτεθεί στην χλιαρή αγορά της Καλιφόρνιας ".
Οι ηλιακές μονάδες Solar Spectrum και Horizon Solar θα λειτουργήσουν ανεξάρτητα βραχυπρόθεσμα, δήλωσε   ο αντιπρόεδρος και εκτελεστικός αντιπρόεδρος στρατηγικής και επενδυτικών σχέσεων της Solar Spectrum, William Spears.
Η Solar Spectrum βασίζεται στις τηλεφωνικές πωλήσεις, ενώ η Horizon Solar επικεντρώθηκε στο μάρκετινγκ από πόρτα σε πόρτα στις κομητείες της Νότιας Καλιφόρνιας, όπως το Riverside, το San Bernardino, το Orange και το Los Angeles.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης