Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Σε λειτουργία και πάλι το πεδίο Sharara της Λιβύης

tags :
Σε λειτουργία και πάλι το πεδίο Sharara της Λιβύης
Η Εθνική Εταιρεία Πετρελαίου ανακοίνωσε  ότι το κλείσιμο είχε συμβεί στη βαλβίδα 17 στη σωλήνωση που οδηγούσε από τη Sharara στο Zawiya
Σε λειτουργία τέθηκε το πεδίο πετρέλαιου Sharara της Λιβύης καθώς άνοιξε ξανά την Τρίτη 22/8  μετά το κλείσιμο μιας βαλβίδας αγωγού  και τη διακοπή τριών ημερών και ανακοίνωσε η Εθνική Εταιρεία Πετρελαίου (NOC).
Η NOC ανακοίνωσε επίσης ότι το γεγονός είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση των φορτίων του αργού πετρελαίου Sharara από το πετρελαϊκό τερματικό σταθμό Zawiya.
Το Sharara είναι το μεγαλύτερο πεδίο της Λιβύης και έχει αντλήσει 280.000 βαρέλια την ημέρα (bpd) τις τελευταίες εβδομάδες.
Το πεδίο έχει επηρεαστεί από επανειλημμένες παύσεις λειτουργίας λόγω διαμαρτυριών ένοπλων ομάδων και πετρελαϊκών εργαζομένων.
Η NOC επεσήμανε ότι το κλείσιμο είχε συμβεί στη βαλβίδα 17 στη σωλήνωση που οδηγούσε από τη Sharara στο Zawiya χωρίς να αναφέρει  πού βρίσκεται η βαλβίδα.
 "Καμία ομάδα δεν έχει αναλάβει ευθύνη για το κλείσιμο της βαλβίδας και δεν έχουν υποβληθεί απαιτήσεις, αλλά οι μηχανικοί της NOC αποστέλλονται για να ανοίξουν τη βαλβίδα που βρέθηκε σε ένα κιβώτιο ταχυτήτων είχε κλαπεί", ανέφερε η δήλωση."Το κιβώτιο απομακρύνθηκε από τους εγκληματίες για έναν μόνο σκοπό και αυτό είναι να μπλοκάρει τη γραμμή στο μέλλον", δήλωσε ο πρόεδρος της NOC Mustafa Sanalla.
Η Sharara έκλεισε το Σάββατο, και πηγές ανέφεραν ότι μια μη αναγνωρισμένη ένοπλη ομάδα είναι υπεύθυνη.
Η NOC διαχειρίζεται τη Sharara σε κοινοπραξία με τις εταιρείες πετρελαίου Repsol, Total, OMV και Statoil.

www.worldnenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης