Ενέργεια

Αφρική:To σχέδιο της GreenWish για την παραγωγή πράσινης ενέργειας στους πύργους κινητής τηλεφωνίας

tags :
Αφρική:To σχέδιο της GreenWish για την παραγωγή πράσινης ενέργειας στους πύργους κινητής τηλεφωνίας
Θα επενδύσει 800 εκατ. δολ. για να μετατρέψει σε ηλιακούς τους πύργους τηλεφωνίας
Η GreenWish Partners, εταιρεία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που διευθύνεται από πρώην στέλεχος της Morgan Stanley, σχεδιάζει να επενδύσει 800 εκατομμύρια δολάρια σε ηλιακούς πύργους τηλεφωνίας σε ολόκληρη την Αφρική.
Το έργο θα μπορούσε να ενισχύσει την οικονομική ανάπτυξη παρέχοντας ενέργεια για βασικές υπηρεσίες.
Η υποσαχάρια Αφρική έχει τα χαμηλότερα ποσοστά πρόσβασης στην ενέργεια στον κόσμο και φιλοξενεί περίπου τους μισούς από τους 1,2 δισ.  ανθρώπους στον κόσμο που δεν διαθέτουν αξιόπιστο ηλεκτρισμό, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας.
Το πρόβλημα επεκτείνεται τόσο στις επιχειρήσεις όσο και στα νοικοκυριά, μειώνοντας την παραγωγικότητα και την ανάπτυξη.
"Μειώνουμε το συνολικό κόστος της ενέργειας κατά 30%", δήλωσε ο Charlotte Aubin-Kalaidjian, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της GreenWish, πρώην διευθύνων σύμβουλος της Morgan Stanley Investment Management. "Οι μικρότεροι πύργοι μπορούν να λειτουργούν εξ ολοκλήρου με ηλιακή ενέργεια και μπαταρία και οι μεγαλύτεροι μπορούν να μειώσουν τη χρήση ντίζελ κατά τουλάχιστον 60%."
Η Αφρική διαθέτει περισσότερους από 240.000 πύργους τηλεπικοινωνιών, οι οποίοι μεταδίδουν σήματα προς και από κινητά τηλέφωνα. Οι περισσότεροι από αυτούς τροφοδοτούνται από γεννήτριες ντίζελ επειδή συχνά συνδέονται με αναξιόπιστα δίκτυα ή βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές χωρίς πρόσβαση στο δίκτυο ηλεκτροδότησης.
Τα υβριδικά συστήματα που αναπτύσσονται από τη GreenWish συνδυάζουν ένα ηλιακό πάνελ, μια μπαταρία και μια γεννήτρια πετρελαίου για να παρέχουν πλήρη αξιοπιστία εκτός δικτύου.
Η τηλεπικοινωνιακή βιομηχανία της Αφρικής έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια, ξεπερνώντας την παραδοσιακή υποδομή σταθερής τηλεφωνίας και μετακινώντας απευθείας στα κινητά τηλέφωνα και τις υπηρεσίες Διαδικτύου.
Οι υπηρεσίες καθίστανται όλο και πιο ανταγωνιστικές με τις τοπικές εταιρείες να διεκδικούν μερίδιο αγοράς, ξεκινώντας πόλεμο τιμών και πιέζοντας τα περιθώρια κέρδους.
Η Greenwish με έδρα το Μαυρίκιο έχει συνεργαστεί με την Orange SA και θα ξεκινήσει με 250 πύργους στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό φέτος.
Στόχος του είναι να φτάσει τους 3.000 πύργους σε διάφορες χώρες μέχρι το 2018 και 10.000 έως το 2020, δήλωσε ο Aubin-Kalaidjian.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης