Τελευταία Νέα
Ενέργεια

ΗΠΑ: Η ιστορική έκλειψη ηλίου δοκιμάζει τις αντοχές της "νεαρής" ηλιακής ενέργειας

ΗΠΑ: Η ιστορική έκλειψη ηλίου δοκιμάζει τις αντοχές της
Η Καλιφόρνια θέλει να εκμεταλλευτεί ένα δίκτυο υδροηλεκτρικής ενέργειας, μονάδων αερίου - Το πρώτο μεγάλο τεστ μετά την μεγάλη άνοδο της ανανεώσιμης ενέργειας
H  πρώτη ολική έκλειψη ηλίου σήμερα 21/8/ στις ΗΠΑ θα δοκιμάσει την ανθεκτικότητα του ηλεκτρικού δικτύου για πρώτη φορά μετά την ταχεία άνοδο της ανανεώσιμης ενέργειας.
Σύμφωνα με το Bloomberg φορείς εκμετάλλευσης, οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας και οι γεννήτριες ηλεκτρικού ρεύματος υποστηρίζουν ότι περισσότερα από 12.000 megawatts ηλιακής ενέργειας θα βρεθούν εκτός σύνδεσης καθώς η Σελήνη καλύπτει τον ήλιο σε απόσταση 113 χιλιομέτρων που εκτείνεται από το Όρεγκον προς τη Νότια Καρολίνα.
Αυτή είναι η πρώτη σημαντική δοκιμή του ηλεκτρικού δικτύου από τότε που η Αμερική άρχισε να εισάγει στο σύστημα μεγάλες ποσότητες διακοπτόμενων ηλιακών και αιολικών πόρων.
Το δίκτυο θα δεχθεί έναν πρωτοφανή μετασχηματισμό, σύμφωνα με τον οποίο ευέλικτοι πόροι, όπως η αποθήκευση σε μπαταρίες, θα συμπληρώσουν τις αυξανόμενες προμήθειες ηλιακής και αιολικής ενέργειας.
 Οι ηλιακές εγκαταστάσεις έχουν αυξηθεί εννέα φορές από το 2012 και προβλέπεται ότι οι ανανεώσιμες πηγές θα τροφοδοτήσουν το 2040 με φυσικό αέριο με το ίδιο ποσοστό της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας της Αμερικής.
Το ηλεκτρικό δίκτυο των Η.Π.Α. "δεν έχει δει αυτό το είδος φυσικού φαινομένου από τότε που η ηλιακή ενέργεια χρησιμοποείται ", δήλωσε ο Nicholas Steckler, αναλυτής της Bloomberg New Energy Finance.
"Με τόσες πολλές ανανεώσιμες πηγές ενέργειας που έρχονται σε απευθείας σύνδεση, ειδικά τα τελευταία πέντε με δέκα χρόνια, υπάρχει μεγαλύτερη επίδραση από μια έκλειψη."



Η έκλειψη στις Η.Π.Α. ξεκινά  στις 9:05 π.μ. τοπική ώρα στο Λίνκολν Μπιτς, στο Όρεγκον, και να διαρκέσει περίπου τέσσερις ώρες.
Τα εφεδρικά εργοστάσια φυσικού αερίου και τα υδροηλεκτρικά φράγματα είναι έτοιμα μαζί με τις νέες τεχνολογίες να γεμίσουν το κενό που θα δημιουργήσει η έλλειψη ηλιακής ενέργεια στη ζήτηση.
Οι περιφερειακοί φορείς εκμετάλλευσης δικτύων από την Καλιφόρνια έως την  Πενσυλβάνια σχεδιάζουν να παρέχουν ενημερώσεις σε πραγματικό χρόνο σχετικά με το πώς τα δίκτυά τους χειρίζονται κυμαινόμενες ροές ισχύος καθώς εκατομμύρια Αμερικανοί  παρατηρούν τον ουρανό.
Το ουράνιο γεγονός δίνει την ευκαιρία να δοκιμαστούν οι μονάδες, το λογισμικό και οι αγορές που δημιουργήθηκαν  τα τελευταία χρόνια, αναμένοντας την ημέρα που η ανανεώσιμη ενέργεια θα γίνει  η κυρίαρχη πηγή ενέργεια .
Σύμφωνα με το Bloomberg New Energy Finance οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θα προμηθεύσουν περισσότερο από το ήμισυ της παγκόσμιας ηλεκτρικής ενέργειας το 2040.



Η Καλιφόρνια, που φιλοξενεί τις περισσότερες εγκαταστάσεις ηλιακής ενέργειας από οποιαδήποτε άλλη πολιτεία, θα αξιοποιήσει το δίκτυο των υδροηλεκτρικών γεννητριών και των μονάδων φυσικού αερίου που μπορούν να αναπτυχθούν γρήγορα για να γεμίσουν ένα χάσμα 6.000 μεγαβάτ στην ηλιακή ενέργεια.
Οι ΗΠΑ ξεκίνησαν επίσης εκστρατεία για να πείσουν τους κατοίκους να εξοικονομήσουν ενέργεια με στόχο την ελαχιστοποίηση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, ενώ οι ηλιακές εγκαταστάσεις έχουν υποβαθμιστεί.
Στη Βόρεια Καρολίνα, μέρος της οποίας θα δει το απόλυτο σκοτάδι κατά τη διάρκεια της έκλειψης, η Duke Energy Corp. αναμένει περίπου 2.000 μεγαβάτ, ή το 80%, των ηλιακών εκμεταλλεύσεων κοινής ωφέλειας να βγουν εκτός σύνδεσης και θα αντιμετωπίσει το γεγονός ως ένα  "σταδιακό ηλιοβασίλεμα", δήλωσε ο Tammie McGee, εκπρόσωπος της εταιρείας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης