Ενέργεια

Νορβηγία: Ρεκόρ στις πωλήσεις φυσικού αερίου τον Ιούλιο

Νορβηγία: Ρεκόρ στις πωλήσεις φυσικού αερίου τον Ιούλιο
Oι συνολικές πωλήσεις φυσικού αερίου της Νορβηγίας, ανήλθαν σε 10,6 δισ. κυβικά μέτρα από 8,6 δισ. κυβικά μέτρα τον Ιούνιο και ήταν 18% υψηλότερα από τις επίσημες προβλέψεις
Οι πωλήσεις φυσικού αερίου της Νορβηγίας σημείωσαν ρεκόρ τον Ιούλιο, ενισχυμένες από τη συντήρηση που πραγματοποιείται σε βρετανικά πεδία της Βόρειας Θάλασσας και την ανάγκη ανανέωσης της αποθήκευσης φυσικού αερίου στην Ευρώπη, σύμφωνα με την οποία οι αναλυτές εκτιμούν ότι θα αποφέρουν ισχυρά τριμηνιαία κέρδη για τον κορυφαίο παραγωγό, την Statoil.
Οι συνολικές πωλήσεις φυσικού αερίου της Νορβηγίας, ( είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος προμηθευτής της Ευρώπης), ανήλθαν σε 10,6 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα από 8,6 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα τον Ιούνιο και ήταν 18% υψηλότερα από τις επίσημες προβλέψεις, ανέφερε η Νορβηγική Διεύθυνση Πετρελαίου (NPD) την Παρασκευή 18/8/2017.
Τα προκαταρκτικά στοιχεία πωλήσεων φυσικού αερίου ήταν τα υψηλότερα που καταγράφηκαν ποτέ για τον μήνα Ιούλιο, πρόσθεσε.
"Οι τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη παρέμειναν υψηλά τις τελευταίες εβδομάδες, υποστηριζόμενες από τη συντήρηση μεγάλων πετρελαϊκών πεδίων του Ηνωμένου Βασιλείου και αναμένουμε  να γεμίσουμε τις αποθήκες σε όλη την Ευρώπη για να υποστηρίξουμε περαιτέρω τη ζήτηση και τις τιμές", δήλωσε ο αναλυτής της Danske Bank Anders Holte.
Ο αναλυτής Teodor Sveen-Nilsen, από την SpareBank 1 Markets, δήλωσε ότι τα μεγέθη ξεπέρασαν τη συνηθισμένη εποχιακή πτώση της ζήτησης κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών.
Οι Holte και Sveen-Nilsen ανέφεραν ότι οι υψηλότεροι από τους αναμενόμενους όγκους πωλήσεων φυσικού αερίου θα ενισχύσουν τα κέρδη της Statoil το τρίτο τρίμηνο, ενώ η Sparebank 1 θα αυξήσει τις προβλέψεις της για τα λειτουργικά κέρδη του πετρελαίου με 2%.
Η προκαταρκτική παραγωγή αργού πετρελαίου της Νορβηγίας αυξήθηκε κατά 3% από τον Ιούνιο σε 1,6 εκατ. βαρέλια ημερησίως, αλλά ήταν 7% χαμηλότερη από τον Ιούλιο του 2016 και ελαφρώς χαμηλότερη από τις προβλέψεις του NPD.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης