Τελευταία Νέα
Ενέργεια

"Μπλόκο" από το Πρωτοδικείο στην απεργία των εργαζομένων στα ΕΛΠΕ

tags :
Η 16ημερη απεργιακή κινητοποίηση δημιουργούσε ανησυχίες για τον απρόσκοπτο εφοδιασμό της αγοράς
Παράνομη και καταχρηστική έκρινε το Πρωτοδικείο την πολυήμερη απεργία που είχε προκηρύξει το Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια.
Η συγκεκριμένη απόφαση βάζει τέλος στην κινητοποίηση που ξεκίνησε ήδη από την Παρασκευή και η οποία έθετε σε κίνδυνο την ομαλή τροφοδοσία της χώρας με καύσιμα στην αιχμή της τουριστικής περιόδου.
Η 16ημερη απεργιακή κινητοποίηση δημιουργούσε ανησυχίες για τον απρόσκοπτο εφοδιασμό της αγοράς, καθώς θα είχε αποτέλεσμα να διακοπεί η τροφοδοσία με πετρέλαιο των διυλιστηρίων σε μια περίοδο όπου ο τουρισμός βρίσκεται στο ζενίθ και η ζήτηση για καύσιμα (κίνησης, αεροπορικά, ναυτιλίας) είναι υψηλή.
Τα ΕΛΠΕ, παρέχουν καύσιμα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στην ακτοπλοϊα, στο αεροδρόμιο, στη ΔΕΗ, τα σώματα ασφαλείας, τα κρατικά νοσοκομεία κ.α. ενώ είναι σχεδόν αποκλειστικός προμηθευτής των Ενόπλων Δυνάμεων.

Το ΠΣΕΕΠ είχε προκηρύξει απεργία συνολικής διαρκείας 16 ημερών και ειδικότερα:

-Δύο 24 ωρες απεργίες που ξεκίνησαν την Παρασκευή 11 Αυγούστου και συνεχίζονταν αύριο Δευτέρα 14 Αυγούστου

-Δύο 48 ωρες απεργίες την Παρασκευή 18 Αυγούστου και την Κυριακή 20 Αυγούστου

-Και δύο 5νθήμερες απεργίες που ξεκινούν από την Τρίτη 22 Αυγούστου και την Κυριακή 27 Αυγούστου

Οι απεργίες του ΠΣΕΕΠ αφορούσαν στους εργαζόμενους στους προβλήτες των λιμενικών εγκαταστάσεων Ασπροπύργου, Ελευσίνας, Πάχης, δηλαδή στις εγκαταστάσεις που τροφοδοτούν με αργό πετρέλαιο τα διυλιστήρια του ομίλου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης