Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Στην Αθήνα η Socar για συνάντηση με Σταθάκη – Μεγάλες αποκλίσεις για το τελικό deal του ΔΕΣΦΑ

Στην Αθήνα η Socar για συνάντηση με Σταθάκη – Μεγάλες αποκλίσεις για το τελικό deal του ΔΕΣΦΑ
Οι Αζέροι αξιολογούν στα 260 εκατομμύρια την εταιρεία μετά το νόμο Σκουρλέτη
(Upd) Στην Αθήνα βρίσκεται σήμερα Τρίτη (22/11) ο εκπρόσωπος της Socar, Βιτάλι Ντεγκλαρντέκοφ, ο οποίος είναι και ο αρμόδιος για την διαπραγμάτευση πώλησης του ΔΕΣΦΑ.
Ο Αζέρος παράγοντας θα συναντηθεί στις 16:00 με τον υπουργό ενέργειας Γιώργο Σταθάκη, καθώς η υπόθεση ιδιωτικοποίησης του ΔΕΣΦΑ φαίνεται να έχει ακόμη τεράστιες εκκρεμότητες.
Συγκεκριμένα, οι Αζέροι αξιολογούν στα 260 εκατομμύρια την εταιρεία μετά το νόμο Σκουρλέτη, καθώς εκτιμούν ότι θα είναι περιορισμένες οι ωφέλειες τους από την εξαγορά της.
Αντίστοιχα αναμένονται και οι εκπρόσωποι της Ιταλικής Snam, οι οποίοι αναδείχθηκαν στο προηγούμενο διάστημα ως βασικοί παράγοντες ολοκλήρωσης της συμφωνίας και θα μπορούσαν να είχαν καταστεί οι καταλύτες, εφόσον οι συνθήκες ήταν καλύτερες.
Οι Αζέροι ομολογούν, ότι η διαφορά που τους χωρίζει από την ολοκλήρωση της συμφωνίας είναι της τάξης των 100 εκατομμυρίων ευρώ, σε σχέση με συνολικό τίμημα των 400 εκατομμυρίων ευρώ που είχαν συμφωνήσει αρχικώς.
Όπως είναι γνωστό, στις 30 Νοεμβρίου λήγει η εγγυητική επιστολή της Socar, η οποία έχει ανανεωθεί μέχρι τώρα τουλάχιστον δύο φορές, προκειμένου να μην κηρυχθεί άγονος ο διαγωνισμός.
Η σταδιακή καταβολή του τιμήματος σε συνδυασμό με τη συμμετοχή των νέων μετόχων στα μερίσματα για αποπληρωμή, περιλαμβάνονται μεταξύ των προτάσεων για εξεύρεση λύσης στη διαπραγμάτευση.

Αρχική δημοσίευση: 21/11/2016 16:59

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης