Ενέργεια

Προβλήματα ηλεκτροδότησης στα Κύθηρα εξαιτίας της μεγάλης πυρκαγιάς

Προβλήματα ηλεκτροδότησης στα Κύθηρα εξαιτίας της μεγάλης πυρκαγιάς
Από το μεσημέρι αναζωπυρώθηκε η πυρκαγιά στα Κύθηρα λόγω των ισχυρών ανέμων - Εκκενώθηκαν οι οικισμοί Αραιοι και Μυλοπόταμος
upd (18:00) Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση αλλά και υδροδότηση πολλών περιοχών των Κυθήρων παρουσιάστηκαν εξαιτίας της μεγάλης πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε χθες στα Κύθηρα.
Οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν σε σημεία όπου υπάρχουν κολώνες της ΔΕΗ προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις διακοπές ρεύματος, καθώς προβλήματα ηλεκτροδότησης και υδροδότησης παρουσιάστηκαν στους οικισμούς Περλεγκιάνικα, Πιτσιδιάνικα και Μυλοπόταμος.
Τα μεσάνυχτα, ο δήμαρχος ζήτησε να εκκενωθεί προληπτικά ο οικισμός Κυπριωνιάτικα, ενώ ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδιναν οι πυροσβέστες για να μπορέσουν να ελέγξουν την πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε χθες το πρωί, σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Πιτσινάδες Μυλοπόταμου.
Με το πρώτο φως της ημέρας άρχισαν να επιχειρούν και εναέρια μέσα και η εικόνα ήταν  πολύ καλύτερη,καθώς οι δυνατοί άνεμοι είχαν πέσει. 

Αναζωπυρώθηκε η πυρκαγιά από το μεσημέρι

Ωστόσο, το μεσημέρι αναζωπυρώθηκε η πυρκαγιά στα Κύθηρα λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στο νησί.
Στο νησί επιχειρούν 61 πυροσβέστες με 23 οχήματα, 57 άτομα πεζοπόρο, ένα αεροσκάφος Καναντέρ και τρία ελικόπτερα.
Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ η πυρκαγιά πέρασε στο λόφο Μερμηγκάρι με αποτέλεσμα να δοθεί εντολή να εκκενωθούν οι οικισμοί Αραιοι και Μυλοπόταμος.
Ο Δήμαρχος των Κυθήρων ζήτησε επισήμως από το Υπουργείο Εσωτερικών να κηρυχθεί το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Κατά τη διάρκεια του τελευταίου 24ωρου εκδηλώθηκαν 49 δασικές πυρκαγιές, οι περισσότερες από τις οποίες τέθηκαν άμεσα υπό έλεγχο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης