Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Οξύνεται η αντιπαράθεση Φάμελλου – Μανιάτη για τα πεπραγμένα στο ΥΠΕΝ

Οξύνεται η αντιπαράθεση Φάμελλου – Μανιάτη για τα πεπραγμένα στο ΥΠΕΝ
«Να θυμίσω ότι όσοι ευθύνονται για τη χρεοκοπία της χώρας και έλαμψαν διά της απουσίας τους στον τομέα του περιβάλλοντος, καλό θα ήταν να μην μας κουνούν σήμερα το δάκτυλο» απάντησε ο κ. Φάμελλος στον κ. Μανιάτη.
Νέα αιχμηρή απάντηση στον υπεύθυνο της ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για θέματα Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Υποδομών Γιάννη Μανιάτη έδωσε σήμερα (4/8) ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος με αφορμή τις τελευταίες δηλώσεις του πρώην υπουργού.
Συγκεκριμένα, ο κ. Φάμελλος αναφέρει σε γραπτή του δήλωση:
«Ευχαριστώ πολύ τον κ. Μανιάτη για τις ευχές του, αλλά τις επόμενες δύο εβδομάδες θα βρίσκομαι στο Υπουργείο.
Είναι πολλές οι εκκρεμότητες που άφησε  και δεν υπάρχει χρόνος για διακοπές.
Επειδή όμως ανέφερε πολλά στη σημερινή του δήλωση – είναι προφανές το άγχος του - θα του θυμίσω ενδεικτικά:
•    Τα Σχέδια Διαχείρισης Λεκανών Απορροής εγκρίθηκαν με 6 χρόνια καθυστέρηση, το 2015 αντί του 2009, και τώρα η χώρα τρέχει με Αναθεώρησή τους να προλάβει την αιρεσιμότητα που ΝΔ - ΠΑΣΟΚ δημιούργησαν.
•    Οι κανόνες Κοστολόγησης και Τιμολόγησης των Υπηρεσιών Ύδατος έπρεπε να θεσπιστούν το 2010, τους βρήκαμε σε εκκρεμότητα, αποτέλεσαν και αυτοί λόγο αιρεσιμότητας για τα έργα ύδρευσης και άρδευσης, αλλά το καλύψαμε.
•    Το Διεθνές Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έστειλε προειδοποιητικές επιστολές για την καθυστέρηση των Χαρτών  Πλημμύρας και των Προγραμμάτων για τα Θαλάσσια Ύδατα. Δώσαμε λύση και η υπόθεση μπήκε στο αρχείο.  
•    Ευτυχώς για το Εθνικό Μητρώο Γεωτρήσεων, απλοποιήσαμε το δυσκίνητο και δυσλειτουργικό σύστημα που εκείνος δημιούργησε κι εμείς παραλάβαμε.
•    Ο καθηγητής κύριος Ι. Γκανούλης, ως Ειδικός Γραμματέας Υδάτων, στις πολλαπλές πρόσφατες επισκέψεις του στη Θεσσαλία έχει καταστήσει σαφές τι σημαίνει βιώσιμη διαχείριση των υδατικών πόρων, συμπεριλαμβανομένου και του υδροηλεκτρικού φράγματος του έργου της  Μεσοχώρας.
Ας ψάξει καλύτερα την αποδελτίωση, πριν από το επόμενο ευφυολόγημά του.
Αφού λοιπόν ευχηθώ κι εγώ με τη σειρά μου καλές διακοπές και καλή ξεκούραση στον κ. Μανιάτη, θα ήθελα να θυμίσω ότι όσοι ευθύνονται για τη χρεοκοπία της χώρας και έλαμψαν διά της απουσίας τους στον τομέα του περιβάλλοντος, καλό θα ήταν να μην μας κουνούν σήμερα το δάκτυλο».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης