Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Αναμονή για ρεύμα από τον Δεκέμβριο του 2016 σε επιχειρήσεις και κατοικίες στα Χανιά

Αναμονή για ρεύμα από τον Δεκέμβριο του 2016 σε επιχειρήσεις και κατοικίες στα Χανιά
Το πρόβλημα εστιάζεται στην έλλειψη κάποιων καλωδίων, μετρητών και εξειδικευμένου εξοπλισμού.
Εκατοντάδες αιτήσεις κατοίκων και επιχειρήσεων στα Χανιά για σύνδεση με το ηλεκτρικό δίκτυο βρίσκονται σε αναμονή επί μήνες στα γραφεία του ΔΕΔΔΗΕ λόγω έλλειψης υλικών, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Χανιώτικα Νέα».
Χαρακτηριστικό –όπως υποστηρίζει- των μεγάλων διαστάσεων που έχει πάρει το πρόβλημα, είναι ότι εκκρεμούν αιτήσεις ακόμα και από τον  Δεκέμβριο του 2016.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εκκρεμότητα περίπου 300 αιτήσεις για σύνδεση με το ρεύμα, που έχουν υποβληθεί μέσα στο 2017 από επιχειρήσεις και ιδιώτες στον νομό Χανίων.
Ο αριθμός δε των αιτήσεων που συσσωρεύονται στα γραφεία του ΔΕΔΔΗΕ, αυξάνεται καθημερινά, αφού κάθε εβδομάδα υποβάλλονται περίπου 50 νέες αιτήσεις.
Μια από τις κυριότερες αιτίες που υπάρχει τόσο αυξημένη ζήτηση, είναι –όπως αναφέρεται- η έντονη τουριστική ανάπτυξη.
Πολλές από τις νέες αιτήσεις προέρχονται από την περιοχή του Αποκόρωνα, όπου παρατηρείται μια αναθέρμανση των αγοραπωλησιών καινούριων κατοικιών κυρίως σε ξένους υπηκόους (Ρώσους αλλά και Κινέζους).
Όπως είναι λογικό, οι πολύμηνες καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην ικανοποίηση των αιτημάτων, που υποβάλλονται προς τον ΔΕΔΔΗΕ, έχει δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα στην αγορά.
Σοβαρά πλήττονται μεταξύ άλλων, όσες επιχειρήσεις του τουρισμού έχουν υποβάλλει από την άνοιξη αίτηση και εξαιτίας των καθυστερήσεων αναγκάστηκαν να βγουν εντελώς έξω από τον προγραμματισμό τους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την οικονομική τους βιωσιμότητα.
Το πρόβλημα εστιάζεται στην έλλειψη κάποιων καλωδίων, μετρητών και εξειδικευμένου εξοπλισμού.
Ωστόσο, η ευθύνη φέρεται να βαρύνει την κεντρική διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ, λόγω του ό,τι οι προμήθειες γίνονται από την Αθήνα, ενώ κάποια από τα υλικά εισάγονται από το εξωτερικό.

www.worldenrgynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης