Ενέργεια

ΟΠΕΚ: Νέες προτάσεις για το πάγωμα παραγωγής πετρελαίου φέρνει εντός εβδομάδος το Ιράκ

ΟΠΕΚ: Νέες προτάσεις για το πάγωμα παραγωγής πετρελαίου φέρνει εντός εβδομάδος το Ιράκ
Ο υπουργός Πετρελαίου της χώρας, Jabar Ali al-Luaibi, απέφυγε να αποκαλύψει το περιερχόμενο των προτάσεων   
Ορισμένες νέες προτάσεις, προκειμένου να επιτευχθεί συναίνεση στο ζήτημα του παγώματος παραγωγής πετρελαίου εντός ΟΠΕΚ, αναμένεται να φέρει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων εντός της τρέχουσες εβδομάδας το Ιράκ, όπως αποκάλυψε σήμερα (21/11) το Υπουργείο Πετρελαίου της χώρας.
Συγκεκριμένα, ο υπουργός Πετρελαίου της χώρας, Jabar Ali al-Luaibi, απέφυγε να αποκαλύψει το περιερχόμενο των προτάσεων, ωστόσο άφησε να εννοηθεί ότι η χώρα του δε θα συμβάλλει σε οποιαδήποτε περικοπή της παραγωγής.
"Οι νόμιμες απαιτήσεις του Ιράκ δεν πρέπει να αποτελούν εμπόδια για μία νέα συμφωνία για το πάγωμα της παραγωγής", τόνισε ο Luaibi, προσθέτοντας ότι η χώρα του "θα προσφέρει νέες σκέψεις και προτάσεις για να φέρει τα μέλη του ΟΠΕΚ πιο κοντά σε μία συμφωνία".
Να σημειώσουμε ότι τον περασμένο μήνα, ο Luaibi ζήτησε το Ιράκ να εξαιρεθεί από τη συμφωνία παγώματος παραγωγής, καθώς όπως τόνισε, η χώρα χρειάζεται τα εν λόγω έσοδα προκειμένου να χρηματοδοτεί τον πόλεμο εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.
Στην ίδια κατηγορία μέχρι στιγμής περιλαμβάνονται και οι Λιβύη, Νιγηρία και Ιράν, με την τελευταία χώρα να έχει δεχθεί πρόταση από τον ΟΠΕΚ για πάγωμα παραγωγής στα 3,92 εκατ. βαρέλια ημερησίως.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης