Ενέργεια

Επιστολή Καρυπίδη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για παράταση ζωής των μονάδων της ΔΕΗ

Επιστολή Καρυπίδη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για παράταση ζωής των μονάδων της ΔΕΗ
Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας επικαλείται την ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού της χώρας και τη λειτουργία της τηλεθέρμανσης σε περιοχές της Περιφέρειάς του.
Με επιστολή προς τους Επιτρόπους Περιβάλλοντος Karmenu Vella, Περιφερειακής Πολιτικής Corina Cretu και τη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στις Βρυξέλλες, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας επανέρχεται στο θέμα της παράτασης λειτουργίας των μονάδων του ΑΗΣ Καρδιάς και του ΑΗΣ Αμυνταίου έως το 2023, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ Κοζάνης.
Ο κ. Καρυπίδης επισημαίνει, ότι δεν είναι διατεθειμένος να εγκαταλείψει το δίκαιο και τεκμηριωμένο αίτημα ένταξης των συγκεκριμένων μονάδων σε καθεστώς παρέκκλισης περιορισμένης διάρκειας 32.000 ωρών, ιδιαίτερα μάλιστα όταν γίνονται αντιληπτές κινήσεις εν κρυπτώ, που δρουν σε βάρος των συμφερόντων των πολιτών της Δυτικής Μακεδονίας.
Στην επιστολή που κοινοποιείται τόσο στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη, όσο και στον πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ Μανόλη Παναγιωτάκη, ο κ. Καρυπίδης υποστηρίζει, πως το αίτημα που εδράζεται αφενός μεν στην ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού της χώρας, αφετέρου στην ιδιαίτερα κρίσιμης σημασίας για τη Δυτική Μακεδονία αδιάλειπτη τροφοδοσία της τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας, Αμυνταίου και Φιλώτα, τουλάχιστον μέχρι τα έτη 2021-2022, μέχρι να τεθεί σε λειτουργία η νέα μονάδα «Πτολεμαΐδα V», αλλά και να βρεθεί εναλλακτική για την τηλεθέρμανση Αμυνταίου και Φιλώτα.

Αρχική δημοσίευση: 1/8/2017 14:43

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης