Ενέργεια

Καταγγελίες για πρακτικές εργολαβικών εταιρειών στα ορυχεία Δυτ. Μακεδονίας

Καταγγελίες για πρακτικές εργολαβικών εταιρειών στα ορυχεία Δυτ. Μακεδονίας
O πρόεδρος του Συνδικάτου Επαγγελματιών Οδηγών Αυτοκινήτων Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Μαυρογένης κάνει λόγο για ανεξέλεγκτες καταστάσεις στις εργολαβίες, επιρρίπτοντας ευθύνες στην ΔΕΗ.
Εργολαβικές εταιρείες που απέλυσαν το προσωπικό τους και οφείλουν δεκάδες χιλιάδες ευρώ, συνεχίζουν να δραστηριοποιούνται στα ορυχεία της ΔΕΗ στη Δυτική Μακεδονία, αναλαμβάνοντας υπεργολαβίες, αφού νωρίτερα άλλαξαν  την επωνυμία της επιχείρησης τους.
Αυτά υποστηρίζει ο πρόεδρος του Συνδικάτου Επαγγελματιών Οδηγών Αυτοκινήτων Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Μαυρογένης, ο οποίος κάνει λόγο για ανεξέλεγκτες καταστάσεις στις εργολαβίες, επιρρίπτοντας ευθύνες στην ΔΕΗ.
Παράλληλα, ζήτησε  από την Επιθεώρηση Εργασίας Κοζάνης να διενεργήσει ελέγχους μαζί με την Τροχαία και τους εμπλεκόμενους στο θέμα φορείς.
Περιγράφοντας σήμερα την κατάσταση, ο κ. Μαυρογένης κάνει λόγο για υψηλά ποσοστά ανεργίας, χαμηλά μεροκάματα για όσους εργάζονται ακόμη, εντατικοποίηση εργασίας, παράλογα ωράρια, άδειες που υπογράφονται από τους εργαζόμενους και δεν δίδονται από τις εταιρείες, φορτηγά που μεταφέρουν υπέρβαρο φορτίο χωρίς κάλυψη με μουσαμά, συχνά ατυχήματα.

Αρχική δημοσίευση: 31/7/2017 11:42

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης