Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ποσό 6,25 εκατ. ευρώ για την ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών στην Περιφέρεια Β. Αιγαίου

Ποσό 6,25 εκατ. ευρώ για την ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών στην Περιφέρεια Β. Αιγαίου
Με απόφαση της Περιφερειάρχου Βορείου Αιγαίου Χριστιάνας Καλογήρου ενεργοποιήθηκε η πρόσκληση που αφορά στην «ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου».
Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 6,25 εκατομμύρια ευρώ και θα το υλοποιήσει το Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (Ε.Τ.Ε.ΑΝ. Α.Ε.).
Στόχος της πρόσκλησης είναι η χρηματοδότηση παρεμβάσεων ενεργειακής βελτίωσης σε κατοικίες.
Το Ε.Τ.Ε.ΑΝ. το επόμενο διάστημα και αμέσως μετά την ένταξη του έργου στο Ε.Π. «Βόρειο Αιγαίο 2014-2020» θα προκηρύξει τη δράση στους υποψηφίους ωφελούμενους, ώστε να χρηματοδοτηθούν έργα ιδιωτών για θερμομόνωση, αντικατάσταση κουφωμάτων, συστήματα σκίασης, ενώ η επιλογή των έργων θα γίνει με κριτήρια εισοδηματικά, τιμής ζώνης κλπ.
Η Περιφερειάρχης δήλωσε σχετικά:
«Με χρηματοδοτικούς πόρους από το Ε.Π. «Βόρειο Αιγαίο 2014-2020» εξασφαλίζουμε τη δυνατότητα για τη βελτίωση κατοικιών στα νησιά μας, ώστε να μειωθούν οι δαπάνες κατανάλωσης ενέργειας στα νοικοκυριά.
Πέρα από το προφανές οικονομικό όφελος υπάρχει και το ανεκτίμητο περιβαλλοντικό όφελος και βεβαίως η συνεπακόλουθη βελτίωση της ποιότητα ζωής των κατοίκων του Βορείου Αιγαίου».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης