Ενέργεια

Ρωσία: Μείωση στις εξαγωγές πετρελαίου το 2017 βλέπει η Vygon Consulting

Ρωσία: Μείωση στις εξαγωγές πετρελαίου το 2017 βλέπει η Vygon Consulting
Σύμφωνα με τις εκτιμήσερις οι  εξαγωγές πετρελαίου φέτος θα μειωθούν κατά 0,7% σε 252,5 εκατ. τόνους (5,1 εκατ. βαρέλια την ημέρα) από το ρεκόρ των περίπου 255 εκατ. τόνων το 2016.
Τhink tank που συμβουλεύει τη ρωσική κυβέρνηση για φόρους και ζητήματα που σχετίζονται με την ενέργεια ανακοίνωσε την Τετάρτη 19/7/2017 ότι αναμένει οι εξαγωγές πετρελαίου της χώρας να υποχωρήσουν φέτος μετά την παγκόσμια συμφωνία για μείωση της παραγωγής, σε αντίθεση με τις επίσημες προβλέψεις για άνοδο.
Η Vygon Consulting δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι οι εξαγωγές πετρελαίου φέτος θα μειωθούν κατά 0,7% σε 252,5 εκατομμύρια τόνους (5,1 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα) από το ρεκόρ των περίπου 255 εκατομμυρίων τόνων το 2016.
Το υπουργείο Ενέργειας προβλέπει ότι οι ρωσικές εξαγωγές αργού πετρελαίου φέτος θα διαμορφωθούν σε 257 εκατομμύρια τόνους.
Η κατανάλωση καυσίμων έχουν ανακάμψει μετά από την ενίσχυση της οικονομίας, πράγμα που σημαίνει ότι λιγότερο  ακατέργαστο πετρέλαιο θα είναι διαθέσιμα φέτος για εξαγωγή, επεσήμανε η εταιρεία συμβούλων.
Ο Grigory Vygon, επικεφαλής της συμβουλευτικής εταιρείας, δήλωσε ότι οι εξαγωγές είναι πιθανό να ανακάμψουν το επόμενο έτος μετά τη λήξη μιας συμφωνίας του ΟΠΕΚ  που αποσκοπεί στην ενίσχυση των τιμών του πετρελαίου περιορίζοντας την παραγωγή.
Ο ΟΠΕΚ  και άλλοι κορυφαίοι παραγωγοί πετρελαίου συμφώνησαν να μειώσουν τη συνδυασμένη παραγωγή πετρελαίου τους κατά σχεδόν 1,8 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως. Η συμφωνία λήγει μετά τις 31 Μαρτίου 2018.
Ορισμένοι εμπειρογνώμονες εξέφρασαν την ανησυχία τους ότι η συμφωνία καλύπτει την παραγωγή και όχι τις εξαγωγές και ότι οι  παγκόσμιες αποστολές εξακολουθούν να είναι ενισχυμένες ενώ τα αποθέματα δεν έχουν μειωθεί σημαντικά.
Επιτροπή παρακολούθησης, αποτελούμενη από τρεις υπουργούς χωρών του ΟΠΕΚ και δύο υπουργούς εκτός ΟΠΕΚ, θα συναντηθεί την προσεχή Δευτέρα στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας για να συζητήσει τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα από την εφαρμογή της συμφωνίας.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης