Ενέργεια

ΔΕΗ: Ζημία 8 εκατ. ευρώ θα έχει η επιχείρηση από την χθεσινή δημοπρασία ΝΟΜΕ

tags :
ΔΕΗ: Ζημία 8 εκατ. ευρώ θα έχει η επιχείρηση από την χθεσινή δημοπρασία ΝΟΜΕ
Η επιχείρηση επισημαίνει ότι και με αυτές τις τιμές οι ιδιώτες προμηθευτές αγοράζουν την ηλεκτρική ενέργεια κατά 15% φθηνότερα σε σχέση με τη ΔΕΗ.
Η ΔΕΗ διαψεύδει με ανακοίνωσή της δημοσιεύματα του Τύπου, ότι είχε κέρδος 14 εκατομμυρίων ευρώ από την χθεσινή δημοπρασία ΝΟΜΕ, ξεκαθαρίζοντας ότι στην πραγματικότητα είχε απώλειες της τάξης των 8 εκατομμυρίων ευρώ.
Όπως αναφέρει «καμιά σχέση με την πραγματικότητα δεν έχουν τα αναφερόμενα δημοσιεύματα του Τύπου περί δήθεν κερδών της ΔΕΗ και μάλιστα ύψους 14 εκατομμυρίων ευρώ από τη χθεσινή δημοπρασία ΝΟΜΕ.
Η ΔΕΗ για μια ακόμη φορά, παρά την άνοδο της τιμής σε σχέση με την τιμή εκκίνησης, θα έχει απώλειες της τάξης των 8 εκατομμυρίων ευρώ, καθώς αντί να διαθέσει αυτές τις ποσότητες ηλεκτρικής ενέργειας με την Οριακή Τιμή του Συστήματος θα τις διαθέσει πολύ φθηνότερα.
Σημειώνεται, ότι και με αυτές τις τιμές οι ιδιώτες προμηθευτές αγοράζουν την ηλεκτρική ενέργεια κατά 15% φθηνότερα σε σχέση με τη ΔΕΗ, πράγμα που είναι επαρκέστατο για την τόνωση του ανταγωνισμού, εάν μεταφέρουν αυτή τη διαφορά στους πελάτες τους.
Επομένως, δημοσιεύματα όπως “θα πρέπει να διατεθούν μεγαλύτερες ποσότητες ηλεκτρικής ενέργειας μέσω των ΝΟΜΕ, ώστε να πέσει και άλλο η τιμή” δεν έχουν καμία βάση.
Προκύπτει δε το ερώτημα:
Πόσο φθηνότερα πρέπει επιτέλους να αγοράζουν οι άλλοι προμηθευτές για να ανοίξει περαιτέρω η αγορά;».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης