Ενέργεια

Μεγαλομύστακας (Ένωση Κεντρώων): Νέες επιβαρύνσεις με την ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίων

Μεγαλομύστακας (Ένωση Κεντρώων): Νέες επιβαρύνσεις με την ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίων
Ο βουλευτής ζητά να ενημερωθεί από τον υπουργό, εάν αληθεύει πως η ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίου συνιστά την εφ’ όρου ζωής οικονομική επιβάρυνση των ιδιοκτητών ακινήτων.
«Στο στόχαστρο της κυβέρνησης βρίσκονται και πάλι οι ιδιοκτήτες ακινήτων, αφού θα κληθούν εκ νέου να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη τους», υποστηρίζει σε ερώτηση του που κατέθεσε στη Βουλή για τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Αναστάσιος Μεγαλομύστακας.
Όπως επισημαίνει, το σχέδιο νόμου που υπέβαλε το ΥΠΕΝ στις 7/6/2017 στην Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή για τον έλεγχο και την προστασία του δομημένου περιβάλλοντος, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίων, η οποία κρύβει νέες χρεώσεις για τους ιδιοκτήτες.
Οι νέες δαπάνες για την έκδοση πιστοποιητικών ενεργειακής απόδοσης, ηλεκτρολογικής εγκατάστασης και πολεοδομικής νομιμότητας, επιφέρουν πρόσθετες και κυρίως επαναλαμβανόμενες οικονομικές επιβαρύνσεις σε χιλιάδες νοικοκυριά, επισημαίνει.
Ο βουλευτής ζητά να ενημερωθεί από τον υπουργό, εάν αληθεύει πως η ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίου συνιστά την εφ’ όρου ζωής οικονομική επιβάρυνση των ιδιοκτητών ακινήτων, εάν προτίθεται να αναλάβει το κόστος των επιθεωρητών, είτε με το υπάρχον δυναμικό, είτε με σύμβαση έργου και πως σκοπεύει να προστατέψει τους ιδιοκτήτες ακινήτων, δεδομένης της νέας αγοράς που πρόκειται να στηθεί γύρω από το ηλεκτρονικό «φακέλωμα».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης