Ενέργεια

Στις 24 Νοεμβρίου η γενική συνέλευση για το διαχωρισμό της ΔΕΠΑ σε δυο εταιρίες

Στις 24 Νοεμβρίου η γενική συνέλευση για το διαχωρισμό της ΔΕΠΑ σε δυο εταιρίες
Επιβεβαιώνεται πλήρως το World Energy News
Για την επόμενη Πέμπτη 24 Νοεμβρίου ορίστηκε η γενική συνέλευση των μετόχων της ΔΕΠΑ που θα εγκρίνει το διαχωρισμό της κρατικής εταιρίας φυσικού αερίου σε δυο εταιρίες με την απόσχιση του κλάδου διανομής από εκείνον της εμπορίας. 
Επιβεβαιώνεται έτσι πλήρως το ρεπορτάζ του World Energy News, σύμφωνα με το οποίο μετά από ισχυρές πιέσεις των δανειστών ανατρέπεται το καθεστώτος λειτουργίας της αγοράς φυσικού αερίου, καθώς παράλληλα με τον διαχωρισμό των τριών ΕΠΑ (Αττικής, Θεσσαλίας και Θεσσαλονίκης), προωθείται και το «σπάσιμο» της ΔΕΠΑ σε δυο εταιρίες (Εμπορίας και Διανομής). 
Όπως έγραψε το World Energy News, το σχέδιο προβλέπει  ότι θα ιδρυθούν δυο εταιρίες:  
Μια holding, η «νέα ΔΕΠΑ», η οποία θα ασκεί την εμπορία φυσικού αερίου και θα συνάπτει τις διεθνείς συμβάσεις προμήθειας και μια εταιρία κατά 100% θυγατρική της «νέας ΔΕΠΑ» που θα αναλάβει το έργο της διανομής. 
Στη δεύτερη αυτή εταιρία θα περάσουν τα νέα αστικά δίκτυα που θα κατασκευαστούν στην περιφέρεια (Χαλκίδα, Λαμία, Θήβα- Λειβαδιά κλπ), καθώς και τα μερίδια συμμετοχής τρεις νέες Εταιρίες Διανομής Αερίου (ΕΔΑ) Αττικής, Θεσσαλονίκης και Θεσσαλίας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης