Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Νέο τεράστιο κοίτασμα σχιστολιθικού φυσικού αερίου ανακαλύφθηκε στο Τέξας

Νέο τεράστιο κοίτασμα σχιστολιθικού φυσικού αερίου ανακαλύφθηκε στο Τέξας
Eκτιμάται ότι περιέχει 16 τρισ. κυβικά πόδια φυσικού αερίου και 1,6 δισ. βαρέλια υγροποιημένου φυσικού αερίου.
Ένα τεράστιο κοίτασμα σχιστολιθικού πετρελαίου που θα μπορούσε να αποφέρει περίπου 20 δισ. βαρέλια, ανακαλύφθηκε στο δυτικό Τέξας, όπως έγινε γνωστό σήμερα Πέμπτη (17/11) από την Γεωλογική Υπηρεσία των Ηνωμένων Πολιτειών.
Όπως αναφέρει, το μέγεθός του κοιτάσματος το καθιστά ως την μεγαλύτερη πηγή σχιστολιθικού πετρελαίου.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την Γεωλογική Υπηρεσία, από την γεωλογική διαμόρφωση του κοιτάσματος στην περιοχή Μίντλαντ εκτιμάται ότι περιέχει 16 τρισ. κυβικά πόδια φυσικού αερίου και 1,6 δισ. βαρέλια υγροποιημένου φυσικού αερίου.
Το κοίτασμα αυτό είναι σχεδόν τρεις φορές μεγαλύτερο από αυτό του σχιστολιθικού πετρελαίου που ανακαλύφθηκε το 2013 στην Ντακότα και τη Μοντάνα, σύμφωνα με τον ερευνητή γεωλόγο της Υπηρεσίας Chris Schenk.
Ωστόσο, οι γεωλόγοι επισημαίνουν, ότι η ανάκτηση υδρογονανθράκων από σχιστολιθικά πετρώματα θεωρείται αντισυμβατική σε σχέση με άλλες πετρελαίου που βρίσκονται στο έδαφος, επειδή η εξόρυξη απαιτεί προηγμένες μεθόδους γεώτρησης και ανάκτησης, όπως η υδραυλική διάρρηξη.
Η περιοχή Βόλφκαμπ όπου ανακαλύφθηκε το νέο κοίτασμα αποτελεί μέρος μιας σειράς πλούσιων σε ενεργειακές πηγές λεκανών και άλλων γεωλογικών σχηματισμών στο Δυτικό Τέξας και το νότιο Νέο Μεξικό.
Είναι δε μία από τις πιο παραγωγικές περιοχές πετρελαίου και φυσικού αερίου στις ΗΠΑ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης