Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Σταθάκης: Επενδυτικό ενδιαφέρον για τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ

Σταθάκης: Επενδυτικό ενδιαφέρον για τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ
Έσοδα τουλάχιστον 400 εκατ. ευρώ από την πώληση του ΔΕΣΦΑ αναμένει ο υπουργός Ενέργειας 
Οι λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ  συγκεντρώνουν επενδυτικό ενδιαφέρον από την Ελλάδα την Ευρώπη αλλά και τρίτες χώρες επισημαίνει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Ναυτεμπορική.
Παράλληλα εκφράζει την αισιοδοξία του για έσοδα τουλάχιστον 400 εκατ. ευρώ από την πώληση του ΔΕΣΦΑ.
Η οικονομία εισέρχεται σε φάση ανάκαμψης, ενώ το κρίσιμο για την κυβέρνηση είναι να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις, ώστε να καταστεί βιώσιμη και να έχει ισχυρό κοινωνικό πρόσημο τονίζει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης  μιλώντας, μεταξύ άλλων, για τις 4 βασικές θεσμικές παρεμβάσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη στο υπουργείο του.
Πρόκειται για τον νέο νόμο «Για τον έλεγχο και την προστασία του δομημένου περιβάλλοντος», σημαντικές παράμετροι του οποίου τώρα οριστικοποιούνται, και τον νόμο για τους ενεργειακούς συνεταιρισμούς που θα ανοίξει τον επόμενο κύκλο επενδύσεων στις ΑΠΕ (Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας), την αντιμετώπιση των Οικιστικών Πυκνώσεων και τον νέο φορέα που θα συγχωνεύσει το Κτηματολόγιο και τα Υποθηκοφυλακεία, ο οποίος -σύμφωνα με όσα δηλώνει κατηγορηματικά ο υπουργός- θα ξεκινήσει να λειτουργεί με την ψήφιση του σχετικού νόμου.
Ο κ. Σταθάκης είναι αισιόδοξος για το τίμημα πώλησης του ΔΕΣΦΑ καθώς και για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων, ενώ επισημαίνει ότι το νέο «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον» ξεκινά τον Σεπτέμβριο.
Επίσης, επιμένει πως τα αυθαίρετα δεν θα μισθώνονται και προαναγγέλλει πιθανή πρωθύστερη αξιοποίηση για περιβαλλοντικά έργα των κονδυλίων από τα πρόστιμα των αυθαιρέτων, που σήμερα είναι 2,5 δισ. ευρώ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης