Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Barkindo (ΟΠΕΚ): Δεν εξετάζουμε περαιτέρω περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου

tags :
Barkindo (ΟΠΕΚ): Δεν εξετάζουμε περαιτέρω περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου
Ο γενικός γραμματέας του Οργανσιμού δήλωσε ότι είναι πρόωρο να πραγματοποιηθούν συζητήσεις για το εν λόγω ζήτημα   
Το ενδεχόμενο να υπάρξουν περαιτέρω περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου του ΟΠΕΚ απέκλεισε σήμερα (10/7) ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού, Mohammed Barkindo, στα πλαίσια του Παγκόσμιου Συνεδρίου Πετρελαίου που πραγματοποιείται στην Κωνσταντινούπολη.
Συγκεκριμένα, ο Barkindo κατέστησε σαφές ότι δεν πρόκειται να τεθεί το εν λόγω ζήτημα κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, καθώς είναι ακόμα «πρόωρο» να πραγματοποιηθεί συζήτηση μόλις λίγες εβδομάδες μετά την επέκταση της συμφωνίας για εννέα επιπλέον μήνες.
Μάλιστα, ο γεγινός γραμματέας του ΟΠΕΚ φαίνεται να είναι σταθερός στη σχετική θέση του, παρά το γεγονός ότι τα σημάδια ότι η συμφωνία δεν επιφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα είναι πλέον εμφανή.
Να σημειώσουμε ότι όλοι οι υπουργοί των χωρών του ΟΠΕΚ βρίσκονται αυτές τις μέρες στην Κωνσταντινούπολη, προκειμένου να παραστούν στο συνέδριο, ενώ αναμένεται να υπάρξει και μία ακόμα συνάντηση μεταξύ των μελών του καρτέλ στις 24 Ιουλίου στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας.
Παράλληλα, σε ξεχωριστές δηλώσεις, ο υπουργός Πετρελαίου του Κουβέιτ, Issam Almarzooq, επιβεβαίωσε τις πληροφορίες των προηγούμενων ημερών ότι ο ΟΠΕΚ θα ζητήσει από τη Λιβύη και τη Νιγηρία να περιορίσουν άμεσα την παραγωγή τους, καθώς αμφότερες έχουν εξαιρεθεί από τη συμφωνία.
«Εφόσον είναι ικανές να σταθεροποιήσουν την παραγωγή τους στα σημερινά επίπεδα, θα τους ζητήσουμε να το πράξουν το συντομότερο δυνατό», ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του Almarzooq, ο οποίος πρόσθεσε εν συνεχεία ότι «δε χρειάζεται να περιμένουμε μέχρι τον Νοέμβριο για να συμβεί κάτι τέτοιο».

Πηγή:www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης