Ενέργεια

Κύπρος: Ξεκινά στις 12 Ιουλίου η γεώτρηση στο κοίτασμα «Ονησίφορος»

tags :
Κύπρος: Ξεκινά στις 12 Ιουλίου η γεώτρηση στο κοίτασμα «Ονησίφορος»
Την Τετάρτη 12/7 φθάνει στην Κύπρο το πλοίο - γεωτρύπανο West Capella
Τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης 12/7/2017 αναμένεται να φθάσει το πλοίο - γεωτρύπανο West Capella, στο κοίτασμα «Ονησίφορος», του τεμαχίου 11.
Μετά την άφιξή του στην Κύπρο το πλοίο γεωτρύπανο θα προχωρήσει σε κάποιες δοκιμές πριν από την γεώτρηση σύμφωνα με δημοσίευμα του Sigmalive.
Οι δοκιμές και οι έλεγχοι αναμένεται να διαρκέσουν λιγότερο από μια εβδομάδα και μόλις ολοκληρωθούν θα αρχίσει κανονικά η γεώτρηση στο κοίτασμα «Ονησίφορος».
Το βάθος της γεώτρησης, περιλαμβανομένου του βάθους των νερών που είναι γύρω στα 1.700 μέτρα, θα φτάσει μεταξύ 3.500 και 4.000 μέτρων.
Η γεώτρηση, αναμένεται να διαρκέσει γύρω στους 2-3 μήνες και τα προκαταρκτικά αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν κάποια στιγμή τον επόμενο Σεπτέμβριο και Οκτώβριο και αμέσως μετά να συνεχιστούν οι εργασίες για έκδοση των τελικών αποτελεσμάτων.
Η Total αποφάσισε να επανεξετάσει το δυναμικό του τεμαχίου «11» μετά την ανακάλυψη του μεγάλου κοιτάσματος «Ζορ» στην αιγυπτιακή ΑΟΖ το 2015 και το οποίο απέχει μόλις 6 χιλιόμετρα από τεμάχιο «11» και δημιουργεί αισιοδοξία για εξεύρεση παρόμοιων κοιτασμάτων με αυτά του Ζορ.
Στις 26/6 η Κυπριακή Δημοκρατία εξέδωσε NAVTEX 240/17 με την οποία δεσμεύει την περιοχή στην οποία θα διεξαχθεί η γεώτρηση από το West Capella από τις 10 Ιουλίου 2017 μέχρι 15 Οκτωβρίου του 2017.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης