Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ν. Κατσής (ΕΣΦΑ): H Ρεβυθούσα κλειδί για την ενεργειακή ασφάλεια της ΝΑ Ευρώπης

Ν. Κατσής (ΕΣΦΑ): H Ρεβυθούσα κλειδί για την ενεργειακή ασφάλεια της ΝΑ Ευρώπης
Συμμετοχή του Διευθυντή Δραστηριοτήτων Λειτουργίας ΕΣΦΑ, κ. Ν. Κατσή, στο Workshop του ΙΕΝΕ για την «Ενεργειακή Ασφάλεια στη ΝΑ Ευρώπη και το ρόλο του LNG»
Τη στρατηγική σημασία του Τερματικού Σταθμού Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (LNG) της Ρεβυθούσας για τη διαφοροποίηση των πηγών εφοδιασμού της Μεσογείου και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης ανέλυσε σε Workshop για την «Ενεργειακή Ασφάλεια στη ΝΑ Ευρώπη και το ρόλο του LNG» ο Διευθυντής Δραστηριοτήτων Λειτουργίας του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΕΣΦΑ), κ. Ν. Κατσής.
 Το Workshop διοργανώθηκε από το ΙΕΝΕ στις 4-5 Ιουλίου, με τη συμμετοχή κορυφαίων παραγόντων της ελληνικής αλλά και ευρωπαϊκής αγοράς ενέργειας.
Συμμετέχοντας σε πάνελ με θέμα τις προκλήσεις και προοπτικές στην περιφερειακή αγορά ΥΦΑ, ο κ. Κατσής αναφερόμενος στις επιλογές αποθήκευσης και αεριοποίησης ΥΦΑ, περιέγραψε τον κεντρικό ρόλο που διαδραματίζει ο Τερματικός Σταθμός της Ρεβυθούσας στην καθημερινή λειτουργία του ΕΣΦΑ, υπογραμμίζοντας παράλληλα την καθοριστική συμβολή του στο άνοιγμα της ελληνικής αγοράς φυσικού αερίου το 2010, καθώς και στην αντιμετώπιση της πρόσφατης (2016-2017), αλλά και παλαιότερων κρίσεων ενεργειακού εφοδιασμού (2012, 2009).
Η αύξηση της αποθηκευτικής δυνατότητας της Ρεβυθούσας, με την ολοκλήρωση της 2ης αναβάθμισης στα τέλη του έτους και την έναρξη της εμπορικής λειτουργίας, που τοποθετείται στο Μάιο του 2018, σε συνδυασμό με τις νέες διασυνδέσεις (TAP και IGB) θα λειτουργήσουν ως πύλη διαφοροποίησης των πηγών εφοδιασμού ολόκληρης της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.
Καταλήγοντας στην εισήγησή του, ο κ. Κατσής επεσήμανε: «η Ρεβυθούσα θα συμβάλλει καθοριστικά στην ενίσχυση του επιπέδου ασφαλείας ενεργειακού εφοδιασμού, διαδραματίζοντας σε συνδυασμό με τα νέα έργα διασύνδεσης, καταλυτικό ρόλο στην ανάδειξη της Ελλάδας σε ενεργειακό κόμβο φυσικού αερίου».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης