Ενέργεια

Δεν ήξερε ο Σταθάκης για την προσφυγή της ΔΕΗ στο ΣτΕ για τις δημοπρασίες ενέργειας

Δεν ήξερε ο Σταθάκης για την προσφυγή της ΔΕΗ στο ΣτΕ για τις δημοπρασίες ενέργειας
Αυτόνομα κινήθηκε ο πρόεδρος της ΔΕΗ κ. Παναγιωτάκης για την προσφυγή στο ΣτΕ για τις δημοπρασίες (ΝΟΜΕ)
Δεν ήξερε ο Γιώργος Σταθάκης, ως Υπουργός Ενέργειας για την πρωτοβουλία της δίοικησης της ΔΕΗ να προσφύγει στο Συμβούλιο Επικρατείας όσον αφορά την τιμή εκκίνησης των δημοπρασιών (ΝΟΜΕ).
Οπως είναι γνωστό σύμφωνα με εκτιμήσεις κορυφαίων στελεχών η ζημία που θα προκληθεί στην επιχείρηση σε ετήσια βάση είναι της τάξης των 300 εκατ. ευρώ.
Κύκλοι της αγοράς διερωτώνται αν δεν ξέρει η δεξιά τι ποιεί η αριστερά απλά, ή αν ο κ. Παναγιωτάκης,πρόεδρος της ΔΕΗ παίρνει τις πρωτοβουλίες χάριν της καλής σχέσης που έχει με τον πρωθυπουργό.
Για το ιστορικό κατατέθηκε ήδη προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της "απόφασης Σκουρλέτη" για τον προσδιορισμό της τιμής εκκίνησης
Προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της υπουργικής απόφασης με την οποία προσδιορίστηκε η τιμή εκκίνησης των δημοπρασιών λιγνιτικής και υδροηλεκτρικής παραγωγής, κατέθεσε η ΔΕΗ, προκαλώντας αναταράξεις τόσο σε πολιτικό επίπεδο, όσο και σε σχέση με τους δανειστές.
Πρόκειται για μια κίνηση που είχε προαναγγελθεί, εμμέσως πλην σαφώς, ήδη από τις 25 Οκτωβρίου όταν πραγματοποιήθηκε η πρώτη δημοπρασία τύπου ΝΟΜΕ και η ΔΕΗ με επίσημη ανακοίνωση της δήλωνε ότι «επιφυλάσσεται για την προάσπιση των συμφερόντων της προς κάθε κατεύθυνση.»
Στην ίδια ανακοίνωση αναφερόταν ότι «προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση ως προς την ύπαρξη πραγματικού ανταγωνισμού το γεγονός ότι με τιμή εκκίνησης 37,37 ευρώ/MWh, η υψηλότερη τιμή που προσφέρθηκε ήταν τα 37,50 ευρώ/MWh».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης