Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Κορκίδης (ΕΣΕΕ): Χρήσιμα στην περιοχή της Μεσογείου τα ρωσικά πλοία αποθήκευσης φυσικού αερίου

Κορκίδης (ΕΣΕΕ): Χρήσιμα στην περιοχή της Μεσογείου τα ρωσικά πλοία αποθήκευσης φυσικού αερίου
Όπως είπε, οι πλοιοκτήτριες ρωσικές εταιρείες θα μπορούσαν να λάβουν μέρος στην ανανέωση του στόλου της Ελλάδας στην Μεσόγειο, για την οποία οι Έλληνες πλοιοκτήτες αναμένεται να λάβουν 1,5 δισ. ευρώ από την ΕΕ.
Τα ρωσικά πλοία μεταφοράς και αποθήκευσης φυσικού αερίου θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την παράδοση φυσικού αερίου στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, δήλωσε μιλώντας στο ρωσικό πρακτορείο Sputnik ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Βασίλης Κορκίδης.
Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ σημείωσε επίσης με νόημα, ότι οι πλοιοκτήτριες ρωσικές εταιρείες θα μπορούσαν να λάβουν μέρος στην ανανέωση του στόλου της Ελλάδας στην Μεσόγειο, για την οποία οι Έλληνες πλοιοκτήτες αναμένεται να λάβουν 1,5 δισ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
«Ένα project με μικρά σκάφη που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη μεταφορά και αποθήκευση φυσικού αερίου, θα ήταν θετικότατο για τα ελληνικά νησιά, τα οποία δεν διαθέτουν δίκτυο φυσικού αερίου» είπε ο κ. Κορκίδης και συμπλήρωσε ότι «έτσι ένα project με ρωσικά πλοία μπορεί να εφαρμοστεί στη Μεσόγειο».
Το πρακτορείο Sputnik επισημαίνει, ότι τα κοιτάσματα φυσικού αερίου που ανακαλύφθηκαν στην ανατολική Μεσόγειο τα τελευταία χρόνια, έχουν προσελκύσει το διεθνές ενδιαφέρον.
Σημειώνει ακόμη, ότι τον Απρίλιο του 2017 η Ελλάδα, η Κύπρος και το Ισραήλ συμφώνησαν στο έργο κατασκευής του αγωγού της Ανατολικής Μεσογείου (EastMed) για την μεταφορά φυσικού αερίου από το Ισραήλ και την Κύπρο στην Ελλάδα, με περαιτέρω μετάβαση στην Ιταλία και σε άλλες χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης