Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Σε επιφυλακή η ενεργειακή αγορά για την κάλυψη τυχόν νέας αυξημένης ζήτησης ρεύματος εντός του Ιουλίου

Σε επιφυλακή η ενεργειακή αγορά για την κάλυψη τυχόν νέας αυξημένης ζήτησης ρεύματος εντός του Ιουλίου
Παρά την υποχώρηση του καύσωνα, η κατανάλωση ρεύματος εξακολουθεί να διατηρείται σε σχετικά υψηλά επίπεδα
Η αυξημένη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας που καταγράφηκε τις προηγούμενες ημέρες λόγω του καύσωνα οδήγησαν τον ΑΔΜΗΕ να αναβαθμίσει στα 550 MW τη δυνατότητα εισαγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από τη Βουλγαρία για το χρονικό διάστημα από 6 ως 14 Ιουλίου.
Η απόφαση, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Διαχειριστή, ελήφθη κατόπιν εξέτασης της επάρκειας στο ηλεκτρικό σύστημα της ΝΑ Ευρώπης.
Τις  προηγούμενες ημέρες του καύσωνα η ζήτηση ηλεκτρισμού, κτύπησε “κόκκινο” φθάνοντας ως τα 9.600 MW την Παρασκευή, μία από τις θερμότερες ημέρες του φετινού καλοκαιριού με τα κλιματιστικά να δουλεύουν στο φουλ.
Παρότι όλες οι αρμόδιες αρχές διαβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα επάρκειας και οι θερμοκρασίες έχουν υποχωρήσει, εν τούτοις  οι φορείς παραμένουν σε επαγρύπνηση καθώς η κατανάλωση ηλεκτρισμού διατηρείται σε υψηλά επίπεδα.
Άλλωστε τις προηγούμενες ημέρες η ΔΕΗ αναγκάστηκε να θέσει σε λειτουργία τις δυο μονάδες του Αμυνταίου χρησιμοποιώντας λιγνίτη από το απόθεμα της αυλής τους, κάτι το οποίο δεν μπορεί να συνεχίσει επί μακρό και το καλοκαίρι είναι μπροστά.
Εξάλλου η ΔΕΗ θέλει να χρησιμοποιήσει με φειδώ τα υδροηλεκτρικά της, καθώς ο χειμώνας δεν είχε πολλές βροχές με αποτέλεσμα να μην αναπληρωθούν πλήρως τα αποθέματα νερών που καταναλώθηκαν κατά την περίοδο της χειμερινής κρίσης.      

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης