Ενέργεια

Masenet: Αυτός είναι ο δρόμος για μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα

Masenet: Αυτός είναι ο δρόμος για μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα
Οι πρόσθετες τεχνολογίες ανανεώσιμων πηγών που θα χρειασθούν
Τέσσερις πράσινες τεχνολογίες αναπτύσσονται αρκετά γρήγορα ώστε να μας οδηγήσουν σε ένα κόσμο με μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα μέχρι τα μέσα του 21ου αιώνα, δήλωσε ο Eric Masenet, επικεφαλής της Μονάδας Τεχνολογικής Ζήτησης της Διεθνούς Υπηρεσίας Ενέργειας (ΔΥΕ) την προηγούμενη εβδομάδα σε ενεργειακό συνέδριο στο Σικάγο.
Τα ηλεκτρικά οχήματα, οι τρόποι αποθήκευσης ενέργειας, η ηλιακή και η αιολική ενέργεια αποτελούν τεχνολογίες οι οποίες αναπτύσσονται αρκετά γρήγορα, έχουν κόστος το οποίο μειώνεται σταδιακά με το πέρασμα των χρόνων, και τέλος έχουν δημόσιες πολιτικές που τις υποστηρίζουν αρκετά καλά, είπε, ώστε να μπορούν να επιτύχουν τους στόχους τους στο σύντομο μέλλον.
Επίσης, πρόσθεσέ ότι με τον τωρινό ρυθμό ανάπτυξης των συγκεκριμένων τεχνολογιών μπορεί να επιτευχθεί ο στόχος της συμφωνίας του Παρισιού, δηλαδή η αύξησή της θερμοκρασίας της επιφάνειας της γης που έχει προκληθεί από τον άνθρωπο να μην υπερβαίνει τους 2ºC.
Ωστόσο ο Masenet τόνισε ότι για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο χρειαζόμαστε κάτι περισσότερο από την ηλιακή φωτοβολταϊκή και την αιολική ενεργεία.
Πρέπει επίσης να αναπτυχθούν με αντίστοιχο τρόπο και άλλες τεχνολογίες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας όπως για παράδειγμα: η ηλιοθερμική ηλεκτροπαραγωγή, η γεωθερμική, η υπεράκτια αιολική ενέργεια και η υδροηλεκτρική ενέργεια.
Τέλος, είπε, πως αυτή την στιγμή οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας καλύπτουν περίπου το 25% των παγκόσμιων ενεργειακών αναγκών και πρόσθεσε ότι για να μπορέσουμε να επιτύχουμε τον στόχο ενός κόσμου με μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα αυτό το ποσοστό πρέπει να έχει φτάσει το 35% μέχρι το 2025.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης