Ενέργεια

Εξαιρετικά υψηλή η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας - Σε λειτουργία οι μονάδες του Αμυνταίου

Εξαιρετικά υψηλή η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας - Σε λειτουργία οι μονάδες του Αμυνταίου
Εξαιρετικά αυξημένη είναι η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας σήμερα (30/6) λόγω του καύσωνα και έχει δοθεί εντολή στη ΔΕΗ ήδη από χθες το απόγευμα να θέσει σε λειτουργία τις δύο μονάδες του Αμυνταίου.
Εξαιρετικά υψηλή ήταν σήμερα (30/6) η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας, η οποία ξεπέρασε στις 14:00 τα 9.500 MW και σύμφωνα με κάποιες εκτιμήσεις έφθασε τα 9.670 MW.
Από χθες το απόγευμα η ΔΕΗ έχει λάβει εντολή από τον διαχειριστή του δικτύου να θέσει σε λειτουργία τις δύο μονάδες του Αμυνταίου ισχύος 600 MW, παρά το γεγονός ότι η πρόσφατη κατάρρευση του ορυχείου σημαίνει ότι οι μονάδες για να λειτυργήσουν χρησιμοποιούν μέρος του αποθέματος 25 ημερών που έχουν στην «αυλή» τους.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΑΜΔΗΕ, όπως αναγράφονται στην ιστοσελίδα του, η ζήτηση στις 14:00 σήμερα ήταν 7.800 MW, ωστόσο σε αυτά θα πρέπει να προστεθούν και 1.870 MW που καλύπτονται από φωτοβολταϊκά, τα οποία συνδέονται απευθείας στη μέση και χαμηλή τάση.
Κατά συνέπεια, συνολικά η ζήτηση έφθασε την συγκεκριμένη χρονική στιγμή τα 9.670 MW, ενώ στις επόμενες ώρες αναμένεται να μειωθεί και να φθάσει σε νέο pick στις 22:00 απόψε, που σύμφωνα με τον ΑΔΜΗΕ θα είναι 8.400 MW.
Να σημειωθεί όμως ότι την ώρα εκείνη δεν θα είναι διαθέσιμα τα 1.800 MW των φωτοβολταϊκών.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης