Τελευταία Νέα
Ενέργεια

R. Scoufias: Το 2020 οι παραδόσεις αερίου στην Ευρώπη από τον TΑΡ

tags :
R. Scoufias: Το 2020 οι παραδόσεις αερίου στην Ευρώπη από τον TΑΡ
Την εκτίμηση ότι σε δύο χρόνια θα έχουμε γεωτρήσεις στον ελληνικό χώρο διατύπωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων Γιάννης Μπασιάς
Η κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου TΑΡ προχωρά σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα και το 2020 θα ξεκινήσουν οι παραδόσεις αερίου στην Ευρώπη, επεσήμανε ο διευθυντής του έργου για την Ελλάδα  Rikard Scoufias, μιλώντας σήμερα 29/6/2017 στο συνέδριο του Economist.
Ο κ. Scoufias χαρακτήρισε εξαιρετική τη συνεργασία τόσο με την κυβέρνηση όσο και με τις περιφερειακές και τοπικές αρχές, ενώ τόνισε ότι το έργο μπορεί να αποτελέσει τον καταλύτη για περισσότερα ενεργειακά έργα στην Ελλάδα.

Ο Γ. Μπάσιας

Την εκτίμηση ότι σε δύο χρόνια θα έχουμε γεωτρήσεις στον ελληνικό χώρο διατύπωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων Γιάννης Μπασιάς.
Επανέλαβε δε ότι η εταιρεία προγραμματίζει νέες σεισμικές έρευνες στην περιοχή του Ιονίου και νότια της Κρήτης προκειμένου να αυξηθεί η διαθέσιμη πληροφορία για το δυναμικό υδρογονανθράκων της περιοχής.
Η ΕΔΕΥ στοχεύει  να αναζωογονήσει τον τομέα του πετρελαίου και αερίου της Ελλάδας με τη δημιουργία πρωτίστως μιας οργανωτικής δομής με βαθιά γνώση των τεχνικών, νομικών και οικονομικών χαρακτηριστικών των υδρογονανθράκων της χώρας.
Στο πλαίσιο αυτό συνεργάζεται με εξειδικευμένους επιστήμονες και τεχνικούς που έχουν ειδικές γνώσεις και εμπειρία στον τομέα έρευνας, αναζήτησης και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων, γεγονός που την έχει καταστήσει ικανή κατά τη διαπραγμάτευση με την εγχώρια και διεθνή βιομηχανία πετρελαίου.
Η εταιρεία θα συνεργαστεί κατά προτίμηση με επιχειρήσεις ικανές να εξερευνήσουν, να εξετάσουν και να παράγουν παρά απλά να επιδιώκουν την μεταπώληση των δικαιωμάτων τους σε τρίτους. Συνεπώς, αποτελεί πρωτεύοντα στόχο για τα επόμενα χρόνια, η προσέλκυση πετρελαϊκών επιχειρήσεων, εγχώριων και διεθνών, με εγνωσμένη εμπειρία στην εξερεύνηση, την ανάπτυξη και την παραγωγή υδρογονανθράκων, οι οποίες διέπονται από πολιτικές σεβασμού και προστασίας του περιβάλλοντος, το οποίο και αποτελεί μια θεμέλια λίθο για το στάδιο της αξιολόγησης της καταλληλότητάς τους.
Η ΕΔΕΥ σκοπεύει να δημιουργήσει ένα think tank, καλώντας νομικούς με εμπειρία σε πετρελαϊκά θέματα, να συμβάλουν στις σκέψεις για βελτιώσεις του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου περί υδρογονανθράκων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης