Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Μανουσάκης: Ο ΑΔΜΗΕ θα αντέξει την υψηλή ζήτηση ρεύματος λόγω καύσωνα τις επόμενες ημέρες

Μανουσάκης: Ο ΑΔΜΗΕ θα αντέξει την υψηλή ζήτηση ρεύματος λόγω καύσωνα τις επόμενες ημέρες
Ο επικεφαλής του ΑΔΜΗΕ τόνισε, ότι «αντίστοιχες διαδικασίες και αναλύσεις με στόχο την ασφαλή και αξιόπιστη κάλυψη των φορτίων για ολόκληρη την καλοκαιρινή περίοδο εκπονούνται από τον ΑΔΜΗΕ σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς».
Στα 9.500 MW αναμένεται ότι θα φθάσει η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας αύριο Πέμπτη 29 Ιουνίου και μεθαύριο Παρασκευή 30 Ιουνίου σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΑΔΜΗΕ Μάνο Μανουσάκη, ο οποίος διαβεβαιώνει, ότι το ηλεκτρικό σύστημα της χώρας θα ανταποκριθεί στην υψηλή ζήτηση λόγω του καύσωνα.
«Ο ΑΔΜΗΕ προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προετοιμάζοντας σχέδια άμυνας (defense plans) σε περιόδους κατά τις οποίες αναμένεται εμφάνιση υψηλών φορτίων λόγω ακραίων μετεωρολογικών συνθηκών, όπως ο καύσωνας της βδομάδας αυτής» επεσήμανε σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Μανουσάκης.
Πρόσθεσε δε, ότι «στη βάση αυτή και σχετικά με τα αναμενόμενα μετεωρολογικά φαινόμενα των επόμενων ημερών, από τις εκπονηθείσες αναλύσεις, προκύπτει ότι τα υψηλότερα φορτία που εκτιμάται ότι θα αντιμετωπίσει το Σύστημα Μεταφοράς (κατά μέγιστο έως 9500 MW) αναμένονται κατά την Πέμπτη και Παρασκευή (29-30 Ιουνίου).
Λαμβάνοντας υπ΄ όψιν την διαθεσιμότητα των μονάδων παραγωγής, καυσίμων (ιδίως φυσικού αερίου), των διασυνδέσεων και την κατάσταση του Συστήματος Μεταφοράς, ο ΑΔΜΗΕ θεωρεί ότι το σύστημα ηλεκτροπαραγωγής της χώρας θα ανταπεξέλθει πλήρως στις ανάγκες της περιόδου αυτής, τροφοδοτώντας αδιάλειπτα και αξιόπιστα τα φορτία».
Καταλήγοντας τόνισε, ότι «αντίστοιχες διαδικασίες και αναλύσεις με στόχο την ασφαλή και αξιόπιστη κάλυψη των φορτίων για ολόκληρη την καλοκαιρινή περίοδο (όπου συνήθως εμφανίζονται αυξημένα φορτία) εκπονούνται από τον ΑΔΜΗΕ σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (ΥΠΕΝ, ΡΑΕ, ΔΕΣΦΑ και ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ)».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης