Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Οι πρώτοι πέντε μήνες Trump που άλλαξαν την αγορά ενέργειας - Τα σχέδια και τα ρεκόρ

tags :
Οι πρώτοι πέντε μήνες Trump που άλλαξαν την αγορά ενέργειας - Τα σχέδια και τα ρεκόρ
Ανάκαμψη στον άνθρακα , σπάει τα  ρεκόρ το αμερικανικό  LNG των ΗΠΑ στο εξωτερικό - Οι  ανανεώσιμες πηγές ενέργειας συνεχίζουν να αυξάνονται στις ΗΠΑ.
Σε τροχιά ανάκαμψης βρίσκεται ο άνθρακας, το αμερικανικό  LNG καταγράφει το ρεκόρ εξαγωγών ενώ οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας κερδίζουν συνεχώς έδαφος  και όλα αυτά ενώ στον Λευκό Οίκο ξεκινά η "Εβδομάδα Ενέργειας".
Τις αλλαγές στις αγορές αγορές ενέργειας, μέχρι στιγμής και πώς η κυβέρνηση Trump στέκεται να τις συνεχίσει παρουσιάζει το Bloomberg.Συγκεκριμένα:

Άνθρακας: Ο πρόεδρος Trump  ακύρωσε μέτρα προστασίας των υδάτων που απειλούσαν να περιορίσουν τις επιχειρήσεις άνθρακα ενώ κάλεσε το Υπουργείο Εσωτερικών να άρει  το μορατόριουμ στις νέες μισθώσεις άνθρακα σε ομοσπονδιακό έδαφος και να αρχίσει  να απομακρύνει τους περιβαλλοντικούς κανονισμούς που κόστιζαν ακριβά στους  σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα.
 Η παραγωγή άνθρακα των ΗΠΑ αυξήθηκε το 2017 σε σχέση με ένα χρόνο πριν  λόγω των περικοπών της προσφοράς στην Κίνα και την Αυστραλία, που οδήγησε σε ράλι τιμών για τον μεταλλουργικό άνθρακα (το είδος που χρησιμοποιείται για τη χαλυβουργία).




Πετρέλαιο: Οι τιμές του πετρελαίου δέχονται πιέσεις  φέτος, εν μέρει επειδή η παραγωγή των ΗΠΑ συνεχίζει να αυξάνεται.
Το West Texas Intermediate, το αμερικανικό σημείο αναφοράς, έφθασε στο υψηλότερο επίπεδο των 54,45 δολαρίων το Φεβρουάριο, πριν βυθιστεί την περασμένη εβδομάδα εν μέσω ανησυχιών ότι μπορεί να παραμείνει για πολλά χρόνια μια άνοδο της προσφοράς.
Οι πλατφόρμες γεώτρησης πετρελαίου στις Η.Π.Α. βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2015 και οι περισσότερες προμήθειες σχιστόλιθου κατευθύνονται στο εξωτερικό.
Η κυβέρνηση Trump άνοιξε το δρόμο για τον αμφιλεγόμενο αγωγό πετρελαίου Dakota Access ενώ  χορήγησε άδεια κατασκευής στον αγωγό Keystone XL από τον Καναδά στις Η.Π.Α.




Φυσικό Αέριο: Με το τερματικό σταθμό εξαγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου της Cheniere Energy Inc. στη Λουιζιάνα, οι Η.Π.Α. καταγράφουν ρεκόρ στις εξαγωγές καυσίμων θέρμανσης και ηλεκτροπαραγωγής σε χώρες όπως το Μεξικό, η Κίνα, η Ιαπωνία, η Τουρκία και η Ισπανία. Ο Λευκός Οίκος έχει αυξήσει τις προσπάθειες τους τελευταίους μήνες για την προώθηση των πωλήσεων στο εξωτερικό.




Ενέργεια : Η απόφαση του Trump να αποσυρθεί από την συμφωνία του Παρισιού  για το κλίμα δεν έχει σταματήσει την ανάπτυξη της καθαρής ενέργειας. Ενώ ο Λευκός Οίκος αγωνίζεται  να διαλύσει το «Σχέδιο Καθαρή Ενέργεια», το οποίο θα απαιτούσε γεννήτριες ηλεκτρικής ενέργειας σε όλη τη χώρα προκειμένου να περιορισθούν οι εκπομπές αερίων , οι ηλιακές και αιολικές μονάδες καλύπτουν  πλέον το 10% των τροφοδοτικών αναγκών της Αμερικής φθάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο της τελευταίας  δεκαετίας.





www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης