Ενέργεια

Συνάντηση στη Ντόχα για τον Εμίρη του Κατάρ και τον Darren Woods, πρόεδρο της Exxon Mobil

Συνάντηση στη Ντόχα για τον Εμίρη του Κατάρ και τον Darren Woods, πρόεδρο της Exxon Mobil
Ο Εμίρης του Κατάρ, Σεΐχης Tamim bin Hamad al-Thani, συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Exxon Mobil Corp Darren Woods και τον γενικό διευθυντή της ExxonMobil Qatar, Alistair Routledge
Ο Eμίρης του Κατάρ συναντήθηκε με τον πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Exxon Mobil Corp Darren Woods στη Ντόχα, χθες, Σάββατο, για συνομιλίες σχετικά με "συνεργασία", όπως μεταδίδει το Reuters.
Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων QNA, η συνάντηση έρχεται νε μέσω της ρήξης μεταξύ τεσσάρων κρατών του Κόλπου και του Κατάρ, που έχει προκαλέσει ανησυχίες στον εφοδιασμό ενέργειας.
Σύμφωνα με το QNA, ο Εμίρης του Κατάρ, Σεΐχης Tamim bin Hamad al-Thani, συναντήθηκε με τον Woods και τον γενικό διευθυντή της ExxonMobil Qatar, Alistair Routledge στο παλάτι του Al-Bahar.
"Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν διμερείς σχέσεις συνεργασίας και μέσα για την ανάπτυξή τους, όπως επίσης οι τελευταίες εξελίξεις στον ενεργειακό τομέα", ανέφερε η υπηρεσία.
Το Κατάρ και η Exxon έχουν συμφωνίες ανάπτυξης για περισσότερο από μια δεκαετία, με την Exxon να βοηθά το Κατάρ να γίνει ο μεγαλύτερος εξαγωγέας LNG στον κόσμο.
Η Exxon, σε συνεργασία με την κυβερνητική εταιρία ενέργειας Qatar Petroleum, έχει επενδύσει σε μονάδες επεξεργασίας LNG, μεταφορικά πλοία και σχετική υποδομή.
Η Exxon δήλωσε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι η παραγωγή και οι εξαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου από το Κατάρ δεν επηρεάστηκαν.
Η αυξανόμενη διπλωματική διαμάχη έχει δημιουργήσει ανησυχίες σχετικά με την παγκόσμια πρόσβαση στο LNG του Κατάρ, ειδικά αφότου ορισμένοι περιφερειακοί λιμένες του Κόλπου δήλωσαν ότι δεν θα δέχονται πλοία με σημαία του Κατάρ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης