Τελευταία Νέα
Ενέργεια

ΡΑΕ: Αυστηρά πρόστιμα για την αντιμετώπιση των ρευματοκλοπών

ΡΑΕ: Αυστηρά πρόστιμα για την αντιμετώπιση των ρευματοκλοπών
Για τους παραβάτες η τιμή προσαυξάνεται κατά 70% και ανεβαίνει στα 225 ευρώ ανά μεγαβατώρα
Αυστηρά διοικητικά πρόστιμα θεσπίζει η ΡΑΕ για την αντιμετώπιση των ρευματοκλοπών.
Σύμφωνα με την "Καθημερινή", ύστερα από δημόσια διαβούλευση, ενέκρινε και όρισε διοικητική τιμή στα 150 ευρώ η μεγαβατώρα, που προέκυψε από το μέσο κόστος ρεύματος ενός νοικοκυριού με τετραμηνιαία κατανάλωση 1.300 κιλοβατωρών.
Για τους παραβάτες η τιμή προσαυξάνεται κατά 70% και ανεβαίνει στα 225 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Με την τιμή αυτή πολλαπλασιάζεται η εκτιμώμενη κατανάλωση της ρευματοκλοπής που θα πληρώνει ο παραβάτης.
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η ΡΑΕ, προβλέπει χαμηλότερου ύψους πρόστιμα για παραβάσεις καταναλωτών που είναι ενταγμένοι στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ).
Ειδικότερα, η τιμή για τους δικαιούχους του ΚΟΤ είναι 80 ευρώ η μεγαβατώρα, η οποία προσαυξάνεται κατά 50% και ανεβαίνει στα 120 ευρώ ανά μεγαβατώρα.
Οι παραβάτες θα πληρώνουν αποζημιώσεις και για τις παρεμβάσεις που έχουν κάνει στους μετρητές.
Σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ, το 2016 οι ρευματοκλοπές αυξήθηκαν 26% σε σχέση με το 2015 και μέσα στην τελευταία διετία κατά 60%.
Η ΔΕΗ υπολογίζει τις ετήσιες απώλειες πάνω από 300 εκατ. ευρώ για την καθαρή ενέργεια και με τις προσαυξήσεις ΦΠΑ, τελών και ρυθμιζόμενων χρεώσεων, σε πάνω από 500 εκατ.ευρώ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης