Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Κυπριακό και ενεργειακά στην ατζέντα της συνάντησης των ΥΠΕΞ Κύπρου-Γαλλίας

Κυπριακό και ενεργειακά στην ατζέντα της συνάντησης των ΥΠΕΞ Κύπρου-Γαλλίας
Συνάντηση τη Δευτέρα 26/6 στο Παρίσι
Το Κυπριακό, το ενεργειακό πρόγραμμα της TOTAL στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας, η εμβάθυνση της στρατηγικής συνεργασίας Κύπρου – Γαλλίας, περιφερειακά ζητήματα και το Brexit θα είναι στην ατζέντα των συνομιλιών του Υπουργού Εξωτερικών της Κύπρου Ιωάννη Κασουλίδη με το Γάλλο ομόλογό του Jean-Yves Le Drian τη Δευτέρα στο Παρίσι.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΤΠ, ο κ. Κασουλίδης θα πραγματοποιήσει επίσης συνάντηση με τον διπλωματικό σύμβουλο του Προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και συνάντηση γνωριμίας με τη νέα Υπουργό Ευρώπης Nathalie Loiseau. `Εχει επίσης προσκληθεί από την TOTAL για συνάντηση με υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας, κατά την οποία θα γίνει ανασκόπηση του γεωτρητικού προγράμματος της εταιρείας στην κυπριακή ΑΟΖ.
Σε σχέση με τη συνάντηση Κασουλίδη – Le Drian στην ανακοίνωση αναφέρεται πως οι συζητήσεις θα επικεντρωθούν στις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, ένεκα και της παρουσίας της Γαλλίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ όπως επίσης και στο ενεργειακό πρόγραμμα της TOTAL, στην ΑΟΖ της Δημοκρατίας. Επίσης, θα συζητηθεί η πρόοδος της εμβάθυνσης της στρατηγικής συνεργασίας των δύο χωρών, περιφερειακά ζητήματα και θα γίνει ανταλλαγή απόψεων επί του Brexit, σημειώνεται.

 
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης