Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Άνοδος 0,02% για τον S&P και 0,1% για τον Nasdaq

Wall Street: Άνοδος 0,02% για τον S&P και 0,1% για τον Nasdaq

42 μονάδες έχασε ο Dow

 

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street την Τετάρτη, καθώς οι φόβοι για τα επιτόκια περιόρισαν τον ενθουσιασμό που προέκυψε από τα ισχυρά εταιρικά κέρδη.


Ο Dow Jones υποχώρησε 42 μονάδες, ή 0,11% στις 38.460 μονάδες.
Ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,02% στις 5.071 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 0,1% στις 735,21 μονάδες.
Ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 0,1% στι 15.712 μονάδες.

Η απόδοση των 10ετών ομολόγων του δημοσίου αυξήθηκε τελευταία κατά 6,4 μονάδες βάσης στο 4,662%. Το αντίστοιχο 2ετές σημείωσε άνοδο 3,8 μονάδων βάσης στο 4,943%.

«[Ένα] αρνητικό [για τις μετοχές] είναι η 10ετής αύξηση κατά 70 μονάδες βάσης μέχρι σήμερα, κάτι που είναι αρκετά σημαντικό», δήλωσε ο Todd Morgan, πρόεδρος της Bel Air Investment Advisors. «Και πρέπει να το επιβραδύνει εδώ γιατί αν σπάσει, για επτά ημέρες, θα μπορούσε να φτάσει στο 5%. Αυτό θα ήταν εξαιρετικά αρνητικό [βραχυπρόθεσμα] για την αγορά».

Αυτές οι κινήσεις έγιναν ενόψει της δημοσιοποίησης των βασικών οικονομικών στοιχέιων των ΗΠΑ. Το ΑΕΠ του πρώτου τριμήνου αναμένεται να δημοσιευθεί την Πέμπτη το πρωί, ενώ ο βασικός δείκτης τιμών προσωπικών δαπανών κατανάλωσης - ο δείκτης πληθωρισμού της Federal Reserve - αναμένεται την Παρασκευή.
Οι επενδυτές φοβούνται ότι ο πληθωρισμός δεν υποχωρεί τόσο γρήγορα όσο αναμενόταν - εγείροντας ανησυχία ότι η Fed ενδέχεται να μην μειώσει τα επιτόκια.

Το πετρέλαιο

Το αμερικανικό αργό πετρέλαιο κυμάνθηκε κάτω από τα 83 δολάρια το βαρέλι την Τετάρτη, υποχωρώντας ελαφρά μετά το ράλι σχεδόν 2% στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Περί τις 22:50 ώρα Ελλάδας η τιμή του brent υποχωρούσε 0,31% στα 88,16 δολάρια το βαρέλι και το αργό σημείωνε πτώση 0,54% στα 82,93 δολάρια το βαρέλι.

Η εστίαση των traders έχει επιστρέψει στα θεμελιώδη στοιχεία της προσφοράς και της ζήτησης καθώς η απειλή πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Ιράν έχει εξασθενίσει.

Η αγορά φαίνεται κάπως πτωτική αυτή τη στιγμή, με τα παγκόσμια αποθέματα πετρελαίου να αυξάνονται καθώς το αργό που είχε ακινητοποιηθεί εν μέρει λόγω των διαταραχών στην Ερυθρά Θάλασσα εκφορτώνεται τώρα, σύμφωνα με τηn Goldman Sachs από την Τρίτη.
Η Goldman βλέπει επίσης το ασφάλιστρο γεωπολιτικού κινδύνου να συνυπολογίζεται στη μείωση των τιμών κατά άλλα 5 έως 10 δολάρια το βαρέλι τους επόμενους μήνες.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης