Ενέργεια

LNG Prime: Στα 21 φορτία μειώθηκαν οι εβδομαδιαίες εξαγωγές LNG των ΗΠΑ

LNG Prime: Στα 21 φορτία μειώθηκαν οι εβδομαδιαίες εξαγωγές LNG των ΗΠΑ
Η EIA δήλωσε ότι η συνολική χωρητικότητα αυτών των πλοίων LNG ανέρχεται στα 79 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα
Οι αμερικανικές εξαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου μειώθηκαν την εβδομάδα που έληξε στις 17 Απριλίου σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, με τον τερματικό σταθμό Freeport να στέλνει μόνο ένα φορτίο κατά τη διάρκεια της περιόδου, σύμφωνα με τη Διοίκηση Πληροφοριών Ενέργειας.

Σύμφωνα με το LNG Prime, η υπηρεσία ανέφερε στην εβδομαδιαία έκθεσή της ότι 21 πλοία μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου αναχώρησαν από τις εγκαταστάσεις των ΗΠΑ μεταξύ 11 και 17 Απριλίου, ένα φορτίο λιγότερο σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Επικαλούμενη ναυτιλιακά στοιχεία που παρέχονται από το Bloomberg Finance, η EIA δήλωσε ότι η συνολική χωρητικότητα αυτών των πλοίων LNG ανέρχεται στα 79 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα.

Μειώνονται οι παραδόσεις φυσικού αερίου σε τερματικούς σταθμούς των ΗΠΑ

Οι μέσες παραδόσεις φυσικού αερίου σε τερματικούς σταθμούς εξαγωγής LNG στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 13,4% (1,7 Bcf/d) σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, με μέσο όρο 10,9 Bcf/d, σύμφωνα με στοιχεία της S&P Global Commodity Insights.

Οι παραδόσεις φυσικού αερίου σε τερματικούς σταθμούς στη Νότια Λουιζιάνα μειώθηκαν κατά 4,8% (0,4 Bcf/d) σε 7,9 Bcf/d, ενώ οι παραδόσεις φυσικού αερίου σε τερματικούς σταθμούς στο Νότιο Τέξας μειώθηκαν κατά 42,8% (1,3 Bcf/d) σε 1,7 Bcf/d.

Ο οργανισμός ανέφερε ότι οι προγραμματισμένες ποσότητες φυσικού αερίου στη θέση παράδοσης Stratton Ridge για το Freeport LNG στον αγωγό Gulf South ήταν κοντά στα 0 Bcf/d από την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Αναλυτικά οι παραδόσεις

Οι παραδόσεις φυσικού αερίου σε τερματικούς σταθμούς εκτός της Ακτής του Κόλπου παρέμειναν ουσιαστικά αμετάβλητες σε 1,3 δισ. κυβικά πόδια ημερησίως.

Η μονάδα Sabine Pass της Cheniere απέστειλε οκτώ φορτία και η εγκατάσταση Corpus Christi της εταιρείας απέστειλε τέσσερις αποστολές κατά τη διάρκεια της εξεταζόμενης εβδομάδας.

Ο τερματικός σταθμός LNG Cameron της Sempra Infrastructure απέστειλε τέσσερα φορτία, ενώ η εγκατάσταση Calcasieu Pass της Venture Global LNG και ο τερματικός σταθμός Cove Point απέστειλαν από δύο φορτία κατά τη διάρκεια της περιόδου.

Επίσης, η εγκατάσταση Freeport LNG έστειλε ένα φορτίο LNG και ο τερματικός σταθμός Elba Island δεν έστειλε φορτία κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

Η Freeport LNG, νότια του Χιούστον του Τέξας, δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι θα λειτουργήσει μόνο με το τρίτο τρένο μέχρι "κάποια στιγμή τον Μάιο", όταν αναμένεται να επαναφέρει σε λειτουργία το πρώτο και το δεύτερο τρένο.

Σύμφωνα με αναφορές, η τρίτη αμαξοστοιχία LNG τέθηκε εκτός λειτουργίας λόγω προβλήματος με έναν μετρητή ροής στις 9 Απριλίου και επανήλθε σε λειτουργία στις 10 Απριλίου.

Η LNG Prime κάλεσε την Freeport LNG να παράσχει ενημέρωση σχετικά με την κατάσταση της τρίτης αμαξοστοιχίας. Ο διαχειριστής του τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου αρνήθηκε να σχολιάσει.

Η EIA αναμένει αύξηση κατά 2% των εξαγωγών υγροποιημένου φυσικού αερίου των ΗΠΑ φέτος σε σύγκριση με το ρεκόρ του 2023, ενώ οι εξαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου αναμένεται να αυξηθούν κατά 18% το 2025 λόγω των νέων τερματικών σταθμών υγροποιημένου φυσικού αερίου που θα τεθούν σε λειτουργία.

Πτωτικά το Henry Hub

Αυτή την εβδομάδα αναφοράς, η τιμή spot του Henry Hub μειώθηκε κατά 38 σεντς από 1,88 δολάρια ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες (MMBtu) την περασμένη Τετάρτη σε 1,50 δολάρια/MMBtu αυτή την Τετάρτη.

Ο οργανισμός ανέφερε ότι η τιμή του συμβολαίου Μαΐου 2024 του NYMEX μειώθηκε κατά 17,3 σεντς, από 1,885 δολάρια/MMBtu την περασμένη Τετάρτη σε 1,712 δολάρια/MMBtu αυτή την Τετάρτη.

Σύμφωνα με την EIA, η τιμή της 12μηνης λωρίδας με μέσο όρο των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης Μαΐου 2024 έως Απριλίου 2025 μειώθηκε κατά 5,9 σεντς στα 2,769 δολάρια/MMBtu.
TTF κατά μέσο όρο 9,73 δολάρια/MMBtu

Ο οργανισμός δήλωσε ότι τα διεθνή συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το φυσικό αέριο αυξήθηκαν αυτή την εβδομάδα αναφοράς.

Το Bloomberg Finance ανέφερε ότι οι εβδομαδιαίες μέσες τιμές των προθεσμιακών συμβολαίων του πρώτου μήνα για τα φορτία LNG στην Ανατολική Ασία αυξήθηκαν κατά 62 σεντς σε εβδομαδιαίο μέσο όρο 10,19 δολάρια/MMBtu.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης φυσικού αερίου για παράδοση στο ολλανδικό TTF αυξήθηκαν κατά 1,15 δολάρια/MMBtu σε εβδομαδιαίο μέσο όρο 9,73 δολάρια/MMBtu.

Την ίδια εβδομάδα πέρυσι (εβδομάδα που έληξε στις 19 Απριλίου 2023), οι τιμές ήταν 12,56 δολάρια/MMBtu στην Ανατολική Ασία και 13,35 δολάρια/MMBtu στο TTF, ανέφερε ο οργανισμός.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης