Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Το Ιράν υπογράφει συμφωνία φυσικού αερίου με την Total εντός εβδομάδων

Reuters: Το Ιράν υπογράφει συμφωνία φυσικού αερίου με την Total εντός εβδομάδων
"Η σύμβαση θα υπογραφεί πριν από το τέλος της τωρινής κυβέρνησης", δήλωσε ο Ιρανός υπουργός πετρελαίου
Το Ιράν αναμένει να υπογράψει μακροχρόνια συμφωνία για το αέριο με τον γαλλικό πετρελαϊκό  κολοσσο Total τις επόμενες εβδομάδες, ανέφερε ο Ιρανός υπουργός πετρελαίου Bijan Zanganeh, σήμερα Σάββατο.
Οπως μεταδίδει το Reuters, "το Ιράν και η Total συνοψίζουν τις συζητήσεις για την υπογραφή της σύμβασης για την ανάπτυξη της 11ης φάσης του South Pars, και αυτό είναι σχεδόν στα τελικά στάδια", δήλωσε ο Zanganeh, σύμφωνα με την ιστοσελίδα ειδήσεων του υπουργείου πετρελαίου SHANA.
"Η σύμβαση θα υπογραφεί πριν από το τέλος της τωρινής κυβέρνησης", δήλωσε ο Zanganeh.
Ο πρόεδρος Hassan Rouhani που επανεξελέγη τον Μάιο, αναμένεται να σχηματίσει το νέο του υπουργικό συμβούλιο τον Αύγουστο.
Ο γενικός διευθυντής της Total, Patrick Pouyanne, δήλωσε στα τέλη Μαΐου ότι η εταιρεία σχεδίαζε να ολοκληρώσει τη συμφωνία αερίου South Pars πριν από το καλοκαίρι.
Η συμφωνία θα υπογραφεί στο πλαίσιο της νέας Σύμβασης για το Πετρέλαιο (IPC) του Ιράν, που αναβλήθηκε αρκετές φορές εξαιτίας της αντίδρασης των σκληροπυρηνικών αντιπάλων του Rouhani και ενώ οι διεθνείς εταιρείες περίμεναν την άρση των κυρώσεων των ΗΠΑ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης