Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κύπρος: Εκδόθηκαν δύο σημαντικές άδειες για γεώτρηση της TOTAL

Κύπρος: Εκδόθηκαν δύο σημαντικές άδειες για γεώτρηση της TOTAL
Η τήρηση του χρονοδιαγράμματος είναι ιδιαίτερα σημαντική, αφού καθυστέρηση της γεώτρησης, θα έχει σημαντικό κόστος –της τάξης των €300.000 με €500.000 ημερησίως
Εκδόθηκαν χθες δύο από τις σημαντικότερες για τη γεώτρηση άδειες της TOTAL, γεγονός που επιτρέπει στην TOTAL να δώσει οδηγίες στο γεωτρύπανο να ξεκινήσει στον προγραμματισμένο χρόνο.
Σύμφωνα με τον "Φιλελεύθερο", πρόκειται για την Πολεοδομική άδεια και την άδεια Οικοδομής των υποδομών εντός του λιμανιού Λεμεσού που αφορούν κυρίως στη μονάδα παραγωγής λάσπης.
Η TOTAL το τελευταίο δεκαήμερο, σημειώνουν οι ίδιες πηγές, είχε ανησυχήσει ότι θα καθυστερήσουν και πέραν των τελικών ορίων της για την ομαλή προετοιμασία της γεώτρησης, που για τις συγκεκριμένες άδειες ήταν στις 15 Ιουνίου, ωστόσο, νωρίς χθες το πρωί, ενημερώθηκαν ότι οι άδειες είχαν εκδοθεί.
Η χθεσινή έκδοση των δύο αδειών, αλλά και το γεγονός ότι είναι θέμα 24ώρων και η έκδοση των υπόλοιπων αδειών που απαιτούνται, επιτρέπει στην TOTAL να δώσει οδηγίες στο γεωτρύπανο να ξεκινήσει στον προγραμματισμένο χρόνο, για να είναι στην ώρα του στο σημείο της γεώτρησης στο τεμάχιο 11 της Κυπριακής ΑΟΖ.
Το γεωτρύπανο West Capela, βρίσκεται στο αγκυροβόλιο της Σάντα Κρους της Τενερίφης.
Η τήρηση του χρονοδιαγράμματος είναι ιδιαίτερα σημαντική, αφού καθυστέρηση της γεώτρησης, θα έχει σημαντικό κόστος –της τάξης των €300.000 με €500.000 ημερησίως.
Επίσης, η όποια καθυστέρηση στο χρονοδιάγραμμα για τεχνικούς ή άλλους αντικειμενικούς λόγους, είναι βέβαιο ότι θα δημιουργήσει εντυπώσεις με πολιτικό αντίκτυπο λόγω των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό.
Το γεωτρύπανο αναμένεται να φτάσει στο σημείο γεώτρησης του στόχου «Ονησίφορος Δυτικό 1» το πρώτο δεκαήμερο Ιουλίου και αφού σταθεροποιηθεί θα ξεκινήσει να κατεβάζει το τρυπάνι στα 1.698 μέτρα που απαιτούνται για να ακουμπήσει στον βυθό της θάλασσας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης