Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ελλάδα εκπροσωπεί πλέον επισήμως την Αίγυπτο στο Κατάρ

Η Ελλάδα εκπροσωπεί πλέον επισήμως την Αίγυπτο στο Κατάρ
Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών «η συμφωνία τίθεται άμεσα σε ισχύ και καλύπτει διπλωματικά, διοικητικά και προξενικά θέματα»
Ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Αθήνα και το Κάιρο και από χθες, η ελληνική σημαία κυματίζει στην αιγυπτιακή πρεσβεία στην Ντόχα του Κατάρ.
Οπως σημειώνει η "Καθημερινή", πρόκειται για την κατάληξη της επισημοποίησης της συμφωνίας ανάμεσα στους δύο υπουργούς Εξωτερικών Ν. Κοτζιά και Σαμέχ Σούκρι, για τη διπλωματική εκπροσώπηση της Αιγύπτου στο Κατάρ από την ελληνική πρεσβεία της Ντόχα.
Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών «η συμφωνία τίθεται άμεσα σε ισχύ και καλύπτει διπλωματικά, διοικητικά και προξενικά θέματα».
Επειτα από την οριστικοποίηση της συμφωνίας, ο κ. Κοτζιάς ανέφερε, μέσω του λογαριασμού του στο Twitter, ότι «πρώτη μας μέριμνα είναι οι 260.000 Αιγύπτιοι εργαζόμενοι στο Κατάρ. Η Ελλάδα διαμεσολαβεί».
Μέχρι σήμερα η πρεσβεία στο Κατάρ διαχειριζόταν περίπου 3.500 Ελληνες που ζουν και δραστηριοποιούνται στη χώρα του Περσικού Κόλπου.
Γι’ αυτό τον λόγο, έχει ήδη αποφασιστεί ότι η πρεσβεία στο Κατάρ θα ενισχυθεί με επιπλέον προσωπικό, προκειμένου να μπορεί να αντεπεξέλθει στις ανάγκες ενός τόσο μεγάλου πληθυσμού.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης