Διεθνή

Rosatom: Τον Μάρτιο του 2018 ξεκινά η κατασκευή του πρώτου πυρηνικού σταθμού της Τουρκίας

Rosatom: Τον Μάρτιο του 2018 ξεκινά η κατασκευή του πρώτου πυρηνικού σταθμού της Τουρκίας
Η θυγατρική της Rosatom έλαβε χθες (15/6) από την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας της Τουρκίας (EMRA) άδεια κατασκευής και λειτουργίας του πυρηνικού σταθμού για 49 χρόνια.
Η τουρκική θυγατρική της ρωσικής εταιρείας πυρηνικής ενέργειας Rosatom ανακοίνωσε, ότι θα ξεκινήσει το έργο της κατασκευής του πρώτου πυρηνικού σταθμού της Τουρκίας στο Ακούγιου το 2018.
Η κατασκευή του πυρηνικού εργοστασίου NPP Akkuyu προϋπολογισμού 20 δισ. δολαρίων προβλέπει την κατασκευή τεσσάρων αντιδραστήρων VVER-1200 συνολικής ισχύος 4,8 GW στη νότια τουρκική επαρχία Μερσίνη, βόρεια της Κύπρου.
Η παραγόμενη ισχύς του εργοστασίου εκτιμάται ότι θα καλύπτει περίπου το 6% με 7% της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας της Τουρκίας.
Το έργο θα υλοποιηθεί από την Akkuyu Nuclear Co., θυγατρική της Rosatom Energy International, η οποία έλαβε χθες (15/6) από την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας της Τουρκίας (EMRA) άδεια κατασκευής και λειτουργίας του πυρηνικού σταθμού για 49 χρόνια.
Η Akkuyu Nuclear Co. αναμένει τώρα να λάβει άδεια από το υπουργείο Διαχείρισης Δασών και Υδάτων, το υπουργείο Οικονομικών και την Τουρκική Αρχή Ατομικής Ενέργειας (TAEK) αυτό το καλοκαίρι.
Αυτές οι άδειες θα επιτρέψουν την έναρξη της κατασκευής βοηθητικών εγκαταστάσεων και άλλων τμημάτων του πυρηνικού σταθμού, που δεν σχετίζονται άμεσα με την παραγωγή πυρηνικής ενέργειας.
Σύμφωνα με την Rosatom, οι κύριες κατασκευαστικές εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν τον Μάρτιο του 2018, αφού η θυγατρική της στην Τουρκία παραλάβει την κύρια άδεια.
Η πρώτη μονάδα παραγωγής αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το αργότερο 7 χρόνια μετά την έκδοση από την τουρκική πλευρά όλων των απαιτούμενων αδειών, αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Rosatom.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης