Διεθνή

Κυπριακό: Διαβουλεύσεις Eide, με Αναστασιάδη και Akinci

Κυπριακό: Διαβουλεύσεις Eide, με Αναστασιάδη και Akinci
Την Πέμπτη,  ο Eide, θα συναντηθεί  με τον Akinci  και την Παρασκευή με τον πρόεδρο Αναστασιάδη.
Διαβουλεύσεις με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Mustafa Akinci και τον Πρόεδρο Ν. Αναστασιάδη θα έχει ενόψει της νέας Γενεύης, ο ειδικός σύμβουλος του γ.γ. του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Espen Barth Eide.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ την Πέμπτη, στις 4 το απόγευμα, θα συναντηθεί στα κατεχόμενα με τον Mustafa Akinci  και την Παρασκευή θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρο Αναστασιάδη.
Οι συναντήσεις εντάσσονται στο πλαίσιο των προσπαθειών για διαμόρφωση του κοινού εγγράφου για την ασφάλεια.
Στο μεταξύ, ο λεγόμενος υφυπουργός παρά τω προέδρω των κατεχομένων, Γκιουρτνάλ Χιουντάογλου, διατύπωσε την εκτίμηση ότι στη Γενεύη μπορεί να εξευρεθεί «λογική φόρμουλα» για την ασφάλεια και στις εγγυήσεις.
Σε συνέντευξη σε τουρκοκυπριακό κανάλι, ο Χιουντάογλου ανέφερε ότι το κεφάλαιο «ασφάλεια και εγγυήσεις», δεν είναι σημαντικό μόνο για την ελληνοκυπριακή διαπραγματευτική ομάδα. Λόγω των ιστορικών εμπειριών, υποστήριξε, το κεφάλαιο είναι πολύ περισσότερο σημαντικό για την τουρκοκυπριακή κοινότητα.
Αναφερόμενος στο θέμα της εκ περιτροπής Προεδρίας, είπε ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά τάσσεται υπέρ της εναλλαγής σε «λογικά» χρονικά πλαίσια.
Για τους Τουρκοκύπριους, είπε, δεν υπάρχει ενδεχόμενο να μείνουν εκτός μιας φόρμουλας, με βάση την οποία να μπορούν να έχουν και την προεδρία του νέου κράτους.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης