Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εμπάργκο στη Βόρειο Κορέα σε βασικά αγαθά σκέφτονται να επιβάλουν οι ΗΠΑ, σε συνεργασία με άλλες χώρες

Εμπάργκο στη Βόρειο Κορέα σε βασικά αγαθά σκέφτονται να επιβάλουν οι ΗΠΑ, σε συνεργασία με άλλες χώρες
Νωρίτερα, πάντως, ο Rex Tillerson γνωστοποίησε με μια ανακοίνωση ότι η Βόρεια Κορέα απελευθέρωσε έναν αμερικανό φοιτητή τον οποίο κρατούσε για 17 μήνες, τον Oto Warbier   
Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής θα πρέπει να συνεργαστούν με άλλες χώρες προκειμένου να στερήσουν στη Βόρεια Κορέα την πρόσβαση σε βασικά αγαθά, όπως είναι το πετρέλαιο, και θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο να επιβάλλουν δευτερεύουσες κυρώσεις σε όλους όσοι συναλλάσσονται με την Πιονγκγιάνγκ, υποστήριξε σήμερα 13 Ιουνίου 2017 ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Rex Tillerson.
«Θα πρέπει να συνεργαστούμε με άλλους για να αρχίσουμε να στερούμε από τη Βόρεια Κορέα είδη για την κάλυψη βασικών της αναγκών όπως αργό πετρέλαιο, βενζίνη, πράγματα τα οποία είναι ευκολότερο να επιτηρούμε, είτε εξασφαλίσουμε τη συνεργασία κάποιων ανθρώπων είτε όχι», ανέφερε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας κατά τη διάρκεια ακρόασης στο Κογκρέσο.
Νωρίτερα, πάντως, ο Rex Tillerson γνωστοποίησε με μια ανακοίνωση ότι η Βόρεια Κορέα απελευθέρωσε έναν αμερικανό φοιτητή τον οποίο κρατούσε για 17 μήνες, τον Oto Warbier.
Ο Warbier, 22 ετών, φοιτητής του Πανεπιστημίου της Βιρτζίνιας, από το Σινσινάτι, επιστρέφει στις ΗΠΑ, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.
Ωστόσο η εφημερίδα The Washington Post, επικαλούμενη τους γονείς του φοιτητή, ανέφερε ότι ο Warbier απελευθερώθηκε για ιατρικούς λόγους καθώς βρίσκεται σε κώμα.
Στην ακρόαση στην αμερικανική Γερουσία, ο Tillerson απέφυγε να σχολιάσει την κατάσταση υγείας του νεαρού φοιτητή.

Πηγή:www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr                                         

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης