Διεθνή

Τρία λιμάνια προσέφερε το Ιράν στο Κατάρ για τον ανεφοδιασμό του

Τρία λιμάνια προσέφερε το Ιράν στο Κατάρ για τον ανεφοδιασμό του
Η προσφορά του Ιράν υπογραμμίζει τον τρόπο με τον οποίο λαμβάνει χώρα η διαφωνία σχετικά με την περιφερειακή δυναμική στον Περσικό Κόλπο
Τη βοήθεια του προς το Κατάρ προσέφερε το Ιράν, προσφέροντας στο κράτος του Κόλπου τη χρήση τριών από τους λιμένες του για την εισαγωγή προμηθειών, καθώς οι γείτονές του προσπαθούν να απομονώσουν το εμιράτο.
Ο σεΐχης Mohammed bin Abdulrahman al-Thani, υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ, δήλωσε ότι η Ντόχα θα μπορέσει να εισάγει όλα τα αγαθά που χρειάζεται.
Περιέγραψε τον de facto αποκλεισμό που επέβαλε στο Κατάρ η Σαουδική Αραβία, η Αίγυπτος, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Μπαχρέιν ως "συλλογική τιμωρία".
"Είμαστε απομονωμένοι γιατί είμαστε επιτυχημένοι και προοδευτικοί.
Είμαστε μια πλατφόρμα για την ειρήνη όχι την τρομοκρατία ", δήλωσε ο σεΐχης σε δημοσιογράφους.
Η προσφορά του Ιράν υπογραμμίζει τον τρόπο με τον οποίο λαμβάνει χώρα η διαφωνία σχετικά με την περιφερειακή δυναμική στον Περσικό Κόλπο.
Την Τετάρτη η εθνοσυνέλευση της Τουρκίας ενέκρινε την αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων στο Κατάρ.
Το Κατάρ, το οποίο φιλοξενεί την κύρια στρατιωτική βάση των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή, παραδέχεται ότι υποστηρίζει τις ισλαμικές ομάδες, συμπεριλαμβανομένης της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και της Χαμάς, αλλά αρνείται ότι υποστηρίζει την τρομοκρατία.
Το μικρό έθνος εισάγει σχεδόν όλα τα αγαθά του, αλλά μόνο το 16% των προμηθειών τροφίμων έρχεται στο Κατάρ μέσω των χωρών που επέβαλαν τον de facto αποκλεισμό.
"Λύσαμε το πρόβλημα άμεσα", είπε.
"Μπορούμε να επιβιώσουμε στις καινούργιες συνθήκες για πάντα", είπε ο υπουργός Εξωτερικών του εμιράτου.

Πηγή:www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης